Условна присъда и глоба за жена, теглила пари от чужда дебитна карта

38-годишна жена, изтеглила пари от чужда дебитна карта, е осъдена по обвинение на Окръжна прокуратура – Велико Търново. Делото е разгледано по реда на съкратено съдебно следствие при което подсъдимата се признава за виновна и приема за верни фактите изложени в обвинителният акт. Наложено и е наказание от една година и четири месеца лишаване от свобода, което е отложено с изпитателен срок от три години и глоба в размер на 330 лева.

Десислава И. е осъдена за това, че за времето от 23.09.2016 г. до 26.09.2016г. в гр. Габрово и гр. Велико Търново, действайки при условията на продължавано престъпление, използвала платежен инструмент – дебитна карта, без съгласието на титуляря, като извършила четири успешни транзакции на обща стойност 330 лв., една неуспешна транзакция и три справки баланс.

През лятото на 2016 г. Десислава И. останала без работа и нямала никакви доходи, от които да прехранва себе си и малолетния си син. По това време случайно срещнала в гр. Габрово своя позната, на която се оплакала, че няма никакви пари и жената й дала седем лева.

Обвиняемата започнала да ходи почти всеки ден в дома на позната си, където си говорили и пиели кафе. На 23.09.2016 г. пострадалата излизала да пазарува и когато се прибрала, видяла, че пред дома й я чака обвиняемата. Двете заедно влезли в жилището.

Пострадалата оставила покупките на масата, а до тях и портмонето си, в което била дебитната й карта и ПИН кода за нея. Докато домакинята правила кафе, обвиняемата отворила портмонето й и взела от там дебитната карта с ПИН-кода. Малко след това си тръгнала. Още същия ден изтеглила на два пъти по 50 лева, на следващия ден във В. Търново извършила още две транзакции.

По-късно в Габрово отново използвала дебитната карта, като извършила неуспешна транзакция, а след това изхвърлила картата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България