Цвета Караянчева: Нека президентът да каже да спрем ли санирането и магистралите

Корнелия Нинова: Задържането, 5 часа на улицата с белезници, е повече показност, отколкото съдържание

Португалската легенда Шимао Саброса ексклузивно пред “Труд”: Никой не може да смени Стоичков в Барселона

Пиян и пребит мъж зарязан на междуселски път

Внучката на Ванга омъжи дъщеря си (СНИМКИ)

Хотел “Риц” в Париж разпродаде обзавеждане за 7,3 милиона евро

Разследват смъртта на 32-годишен наркозависим, издъхнал в дома на приятел

Няма пострадали български военнослужещи при атентата в Кабул

БДЖ въвежда предварителна продажба на билети за празничните дни през май

Посланикът на Египет и ректорът на ВТУ обсъдиха сътрудничество между университети в двете държави

Пиян блъсна полицейски патрул при опит да избяга от проверка Втори инцидент този месец със същата служебна кола, ударена от нарушители

Преди век са пили по-силна бира Пивоварните отварят врати за любопитните привърженици на пенливата течност

Евакуираха Мон Сен Мишел във Франция, след като мъж заплаши полицай с убийство

Главният секретар на МВР Младен Маринов пред “Труд” за задържания за бомбата на мача: Важно е, че стигнахме до конкретен човек, за да се види лицето на злото

Веселин Маринов: Жената до мен в момента е жената на живота ми

Условни присъди за бабаити нападали полицаи

С условни присъди от 4 до 8 месеца се отърваха трима бабаити от град Раковски, които днес бяха признати за виновни по повдигнатите им от прокуратурата обвинения за затова, че са попречили на органите на властта в лицето на полицейски служители да изпълнят задълженията си по опазване на обществения ред.

При проверка на сигнал за нарушаване на нощната тишина Емил, Милко и Славчо Манолови са осуетили извършването на проверка на самоличност чрез съпротива, изразяваща се в дърпане, бутане и блъскане на полицейските служители и бягство от мястото на проверката  – престъпление по чл. 270 ал.1 във връзка с чл. 20 ал.2 във връзка с ал.1 от НК. С оглед на това Районен съд – Пловдив наложи различни наказания на тримата.

Подсъдимият Милко Манолов е осъден на лишаване от свобода в размер на една година, като намалява така определеното наказание  с 1/3 и го осъжда на наказание лишаване от свобода в размер на 8 месеца, тъй като е признал вината си. На основание чл. 66 ал.1 от Наказателния кодекс Районният съд в Пловдив отлага изпълнението на наложеното наказание в размер на  8 месеца с изпитателен срок от 3 години, считано от влизане на присъдата в сила.

Подсъдимият Емил Манолов е лишен от свобода в размер на 6 месеца, като намалява така определеното наказание с 1/3 и го осъжда на наказание лишаване от свобода в размер на 4 месеца с изпитателен срок от 3 години.

Същата присъда получава и подсъдимият Славчо Манолов.

Съдът призна за виновен Милко Манолов и за това, че на 10 юли в град Раковски е повредил формено облекло, носено по реда на Закона за МВР, като е скъсал държач на ляв пагон, горен ляв джоб и долен ляв джоб на светлоотразителната жилетка на служител на реда – престъпление по чл. 274 а ал.3 от Наказателния кодекс, поради което и на основание чл. 274а ал.3 от НК вр. с чл. 58а, ал.1 вр. с чл. 54 от НК му определи наказание лишаване от свобода в размер на 6 месеца, като намалява така определеното наказание с една 1/3 и го осъжда на наказание лишаване от свобода в размер на 4 месеца.

На основание чл.66 ал.1 от НК съдът отлага изпълнението на така наложеното наказание лишаване от свобода в размер на 4 месеца с изпитателен срок от 3 години, считано от влизане на присъдата в сила. На основание чл.23 ал.1 от НК съдът определи на Милко Манолов едно общо най-тежко наказание лишаване от свобода в размер на 8 месеца с изпитателен срок от 3 години, считано от влизане на присъдата в сила.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок от днес пред Окръжен съд – Пловдив.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.