Автоиндустрията в САЩ призова Тръмп да не налага мита върху вноса на коли

Муслин и Янкович отпадат като вариант за „Левски“

1700 незаети места останаха в софийските гимназии

Новият британски министър за Брекзит иска по-интензивни преговори с ЕС

Творчески терминал „България – Израел” Този нов културен формат е продължение на фестивала „Българска душа на Святата земя”

Кнесетът прие спорен закон, даващ право на самоопределение само на евреите

Погазват се правата на психично болните

Учени регистрираха нова сеизмична активност край вулкана Етна

Сменяме валидните винетки с електронни Общините искат 20% от таксите

Борисов пред „Известия“: Влизането на Турция в ЕС в момента е невъзможно

Нараства броят на заразените със Западнонилски вирус в Гърция

Избили на сляпо животните в Странджа Не е установен дори щамът на болестта

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 20 юли 2018

Румяна Милова, дирекция „Паркиране и мобилност“ пред „Труд“: Въвеждаме нощен служебен абонамент за „синя зона“ в София Центърът за градска мобилност ще осигури патрул и паяк

Доналд Тръмп очаква нова среща с Путин

Условни присъди за бабаити нападали полицаи

С условни присъди от 4 до 8 месеца се отърваха трима бабаити от град Раковски, които днес бяха признати за виновни по повдигнатите им от прокуратурата обвинения за затова, че са попречили на органите на властта в лицето на полицейски служители да изпълнят задълженията си по опазване на обществения ред.

При проверка на сигнал за нарушаване на нощната тишина Емил, Милко и Славчо Манолови са осуетили извършването на проверка на самоличност чрез съпротива, изразяваща се в дърпане, бутане и блъскане на полицейските служители и бягство от мястото на проверката  – престъпление по чл. 270 ал.1 във връзка с чл. 20 ал.2 във връзка с ал.1 от НК. С оглед на това Районен съд – Пловдив наложи различни наказания на тримата.

Подсъдимият Милко Манолов е осъден на лишаване от свобода в размер на една година, като намалява така определеното наказание  с 1/3 и го осъжда на наказание лишаване от свобода в размер на 8 месеца, тъй като е признал вината си. На основание чл. 66 ал.1 от Наказателния кодекс Районният съд в Пловдив отлага изпълнението на наложеното наказание в размер на  8 месеца с изпитателен срок от 3 години, считано от влизане на присъдата в сила.

Подсъдимият Емил Манолов е лишен от свобода в размер на 6 месеца, като намалява така определеното наказание с 1/3 и го осъжда на наказание лишаване от свобода в размер на 4 месеца с изпитателен срок от 3 години.

Същата присъда получава и подсъдимият Славчо Манолов.

Съдът призна за виновен Милко Манолов и за това, че на 10 юли в град Раковски е повредил формено облекло, носено по реда на Закона за МВР, като е скъсал държач на ляв пагон, горен ляв джоб и долен ляв джоб на светлоотразителната жилетка на служител на реда – престъпление по чл. 274 а ал.3 от Наказателния кодекс, поради което и на основание чл. 274а ал.3 от НК вр. с чл. 58а, ал.1 вр. с чл. 54 от НК му определи наказание лишаване от свобода в размер на 6 месеца, като намалява така определеното наказание с една 1/3 и го осъжда на наказание лишаване от свобода в размер на 4 месеца.

На основание чл.66 ал.1 от НК съдът отлага изпълнението на така наложеното наказание лишаване от свобода в размер на 4 месеца с изпитателен срок от 3 години, считано от влизане на присъдата в сила. На основание чл.23 ал.1 от НК съдът определи на Милко Манолов едно общо най-тежко наказание лишаване от свобода в размер на 8 месеца с изпитателен срок от 3 години, считано от влизане на присъдата в сила.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок от днес пред Окръжен съд – Пловдив.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.