Условни присъди за грабеж на Петрохан

Грабеж бил извършен в заведение в прохода Петрохан миналото лято.

Районният съд в Берковица одобри споразумение

Тримата младежи нападнали заведение, защото нямали пари за дискотека

Пръскали с лютив спрей

Районният съд в Берковица одобри споразумение за условни присъди на трима младежи, ограбили оборота на денонощно заведение в прохода Петрохан. Обвиняемите са направили пълни самопризнания и са възстановили задигнатата сума - 321 лева.

Случаят е от 13 август 2020 г., когато софиянците Г. Я., П. Ц. и Б. А., на възраст 20 и 21 години, искали да отидат на дискотека, но се оказало, че никой от тях няма джобни пари. Решили да извършат грабеж, метнали се на автомобил и към 1,20 ч през нощта пристигнали на Петрохан. Г. Я. и П. Ц. сложили маски и ръкавици.

Единият от тях носел и пластмасов детски пистолет с топчета, който приличал на боен. Докато Б. А. чакал отвън в колата с включен двигател, двамата маскирани нахлули в крайпътното ханче на фирма ЕТ “Палис- Тимка П.”. Пистолетът играчка бил насочен в лицето на продавача К. А., който бил накаран да отвори касата и да им даде всички пари. Сумата била 280 лева и 20 евро. Когато я взели нападателите започнали да пръскат с лютив спрей из заведението и по хората от персонала и избягали. По пътя към София си поделили парите на три равни части.

Наказанията на Г. Я. и П. Ц. са по 10 месеца, а на Б. А., който е обвинен като помагач, - 5 месеца. Присъдите и на тримата са с 3-годишен изпитателен срок.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право