Георги Вълев от „Килърите“: Властта и бизнесът убиха Петър Христов

Дете е със счупен крак в болница, след като е блъснато на пешеходна пътека във Варна

Премиерът Бойко Борисов обсъди темата за единния цифров пазар с министър-председателя на Люксембург Ксавие Бетел

Удължиха извънредното положение в Турция с още три месеца

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в петък, 19 януари 2018

Отвод на съдията по делото Мартин Петров – „УниКредит Булбанк” Бивша служителка на трезора обявена за национално издирване

Цветан Цветанов проведе серия от работни срещи в Лондон

Германия задмина САЩ като световен лидер Рекордно ниско доверие към Съединените щати, изпреварва ги и Китай

Екатерина Захариева: Договорът за добросъседство с Македония няма да остане само на хартия

Турция търси руска подкрепа за щурм в Сирия САЩ отричат за новата “сирийска армия”

500 милиона лева търсят общините за туризъм Най-скъпият проект в картата на ресорното министерство е на община Челопеч за Моторспорт парк на стойност 120 млн. евро

Влак блъсна изоставена каруца в Казанлък, спряно е жп движението между София и Бургас 

Румен Порожанов: България притежава значителен потенциал за производство на качествена продукция

Божидар Данев, председател на АОБР, пред “Труд”: Зелените блокират инвестиции и работни места Когато икономиката не се развива, няма работа и увеличение на доходите

Кремъл: Новият закон за суверенитета на Киев се равнява на подготовка за война

Условни присъди за мъж и жена за измама и склоняване към проституция

Районният съд във Велико Търново постанови наказания за жена вземала пари, като мамила в продължение на година момиче и мъж. Съучастникът и пък е отговарял пред Темида за склоняване на девойката към проституция. След внесен от прокуратурата обвинителен акт и постигнато в съдебно заседание споразумение Фани Р. е осъдена на 1 г. условно с 4-годишен изпитателен срок, а а Димитър Д. е получил 2 г условно с 5-годишен изпитателен срок и 500 лева глоба.

Обвинението срещу Фани Р./23 г./ е за това, че в периода от септември 2012 г. до края на юли 2013 г. в свищовското село Морава и във Велико Търново държала в заблуждение млада търновка. Измамничката я принуждавала да дава пари, които уж са необходими за бившия й приятел и с това й причинила щета в размер на 6113 лева.

„Парите са искани без необходимост, на части, под предлог за подпомагане на „любимия“ поради финансови затруднения, за лечение при стоматолог, за рождения ден на детето му, за операция на сърцето, за закупуване на лекарства, за операция за отстраняване тромб на крака, за преливане на кръв, за погасяване на кредит, за седмични прегледи и за операция по спешност“, пише в обвинителния акт срещу Фани Р.

Димитър Д. /43 г./ пък ще отговаря за това, че за времето от 3 юли до 9 август 2013 г. в Свищов, Морава и във Велико Търново е принуждавал същото момиче да проституира. Обвиняемият заставял девойката към съвкупление с двама мъже. Злодеянието е извършено с користна цел.
„Двамата извършители имали близки отношения. През 2007 г обвиняемата се запознала с пострадалото младо момиче, което идвало често на гости при баба си в Морава, понеже имала връзка с мъж от селото. Въпреки, че приятелят и прекъснал отношенията с нея и се оженил, пострадалата била много влюбена, продължавала да храни надежди и страдала. Намирала утеха само в разговорите с Фани Р., която била братовчедка на любимия мъж. Познавайки добре преживяванията й, тя започнала да убеждава момичето, че мъжът се е оженил, тъй като жена му била бременна. Фани Р. заблуждавала момичето, че той уж не знаел дали е баща на детето и че може да я напусне“, пише в обвинителния акт срещу измамницата.

Така подсъдимата наред с информацията, която давала на девойката за бившия и приятел, я заблуждавала, че „любимият й“ е финансово затруднен. Твърдяла, че е болен и се нуждаел от лечение. Младото момиче решило, че ще подпомага финансово мъжа, когото обича, докато се разведе и я вземе за жена.

Фани Р. започнала да си измисля различни нужди на братовчед си, за които трябва да се плати, вземала пари от влюбената девойка, но ги харчела за себе си.

„Тъй като пострадалата непрестанно търсела псредства, за да изпраща на любимия и за покриване на задълженията си към лица и институции, Фани Р. и дала идея да поиска в заем пари от един добър и заможен човек, който помагал на хората. Запознала девойката с Димитър Д., който и дал заем от 300 лв., а по-късно от още 1000 лв. За да му бъдат върнати кредитите, мъжът започнал да настоява момичето да изкарва пари, като проституира. Димитър тормозел девойката като и звънял всеки ден. В нощта срещу 13 юли 2013 г. я завел на дискотека, след което я склонил да прави секс с двама мъже същата нощ“, се казва още в обвинителния акт.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Условна страна.Хващат някой престъпник-услова присъда. Пълно безхаберие.А този,дето е пострадал,вълци го яли.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.