Условно за пенсионер, причинил смърт на пътя

Условно наказание получи 70-годишният Янко Събев, който при неправилно изпреварване се блъсна в автомобил и рани смъртоносно шофьорът му. Делото за причинената смърт в Окръжния съд в Шумен започна по съкратена процедура в сряда без разпит на свидетели и завърши в същия ден, като магистратите наложиха 2 г. и 8 месеца затвор с 4-годишен изпитателен срок. Шофьорът пенсионер е лишен и от книжка за три години.

Нелепият пътен инцидент стана на 22 май на пътя Шумен-Силистра, близо до разклона за село Хитрино. Шофьорът на товарен автомобил „Мерцедес“ с десен волан предприел изпреварване без достатъчна видимост и се блъснал в насрещно движещия се "Фолксваген Поло". Месец след инцидента загинал водачът на леката кола Сунай Я./38г./ от с.Изгрев.

Пострадал и 9-годишния му син и се стигнало до отстраняване на далака му. Съпругата на виновника се отървала с фрактури на двата глезена.

Осъденият трябва да плати 35 000 лв. обезщетение на пострадалото момче. Вече са се натрупали и близо 3 000 лв. деловодни разноски. Присъдата може да бъде обжалвана пред Апелативен съд-Варна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България