Усложнена пътна обстановка с страната след падането на температурите

Снимка: Денислав Стойчев, архив

В края на ноември заваля и първия по-сериозен сняг. Пампорово и Алеко побеляха. Сняг покри прохода „Петрохан", валя в Оряхово, Врачанско, Ловешко и Плевенско.

Пътните настилки са предимно мокри, обработени и проходими при зимни условия. Ограничена e видимостта поради мъгла в област Бургас, в района на Котел, при проходите „Приморски", „Дюлински"; до 100 м в Средец и Елхово в област Бургас, по високите части на област Разград и на Прохода на Републиката, предава bTV.

Акция „Зима" продължава да е в ход, като в момента тече третата десетдневка от обхвата ѝ. Третият етап е с наименование „Безопасно шофиране през зимата" и е насочен изцяло към поведението на водачите по пътищата, техническата изправност на превозните средства и отношението към пешеходците.

В периода от 15 ноември 2019 година до 28 февруари 2020 година гумите на автомобилите трябва да са за зимни условия или с дълбочина на протектора не помалка или равна на 4 мм, а шиповете са забранени. Водата трябва да бъде заменена с антифриз, а изправността на чистачките трябва да е проверена заради предстоящите мъгли, слани, дъжд и сняг.

Коментари

Задължително поле