Усмихнати лица и анимирани животни изскачат от дървета в "Тайната градина"

Усмихнати лица ще изскачат, ще заговарят преминаващите, ще показват различни емоционални състояния, а докато се скрият те, ще мине някое диво животно или само сянката му. Такъв ефект ще оживи Алминеума в Морската градина навръх празника на Варна. Това се постига с мултимедийната атракция "Тайната градина", която ще започне в 21 ч на 15 август, когато е Денят на морската столица.

Светлинният визуален проект  е комбинация от паралелни арт видеоинсталации, разположени върху и сред дърветата на Морската градина. Върху различни части на 12 близкостоящи дървета ще бъдат прожектирани предварително заснети лица, анимирани животни и абстрактни форми, които оживяват и се преливат.

Освен музикалния фон, специално създаден за събитието, всеки обект ще има собствено скрито в листата озвучаване, което ще бъде в синхрон с конкретното видео. Така ще може и да се чува индивидуалният “глас” на всеки обект. Въздействието на видеоинсталацията в нейната цялост ще бъде една оживяла магическа градина, сред която зрителите ще могат да се движат свободно и да остават пред всеки обект колкото искат.

Отделните видеа са и за възрастни, и подходящи за децата, за да могат всички, попаднали в пространството на събитието, да преживеят Морската градина чрез въображението. Проектът е финансиран чрез Общински фонд „Култура“.

Коментари

Задължително поле