Успешно представяне на Алкомет на Aluminium 2018

Алкомет участва в най-голямото световно изложение, посветено на алуминиевата индустрия. То се проведе от 9 до 11 октомври в Дюселдорф. Над 1000 изложители от цял свят представиха бранша - от производители на машини и оборудване до производители на полуфабрикати, готови продукти и рециклиране.

Алкомет презентира своите валцови и пресови продукти на щанд, разположен на 110 кв.м. Екипът на фирмата успешно проведе срещи с настоящи и бъдещи партньори, и обсъди възможностите за сътрудничество.

"Доволни сме от участието ни в Aluminium 2018, тъй като се потвърдиха очакванията ни за голям интерес към произвежданите в Алкомет продукти", коментира Нели Тончева, директор "Продажби" в компанията. "Проведените многобройни срещи с бизнес партньорите ни даде увереност, че инвестициите в разширяване на производствените мощности ще намерят пазарна реализация", добави тя.

Изпълнителният директор на Алкомет Хюсеин Йорюджю заедно със старши вицепрезидента на SMS group GmbH Михаел Шефър - партньор по проекта "Инвестиционна програма 2016-2019", представиха развитието й. Очаква се през ноември тази година да приключи първа фаза от програмата, като се пусне в експлоатация нова преса, която ще позволи на дружеството да разшири продуктовото си портфолио и да отговори на последните тенденции в областта на автомобилостроенето и архитектурата.

Благодарение на пресата HybrEx компанията ще има възможност да произвежда профили с максимални размери до 310 мм и дебелина на стената до 0.8 мм. С помощта на тази преса от последно поколение производственият капацитет на пресовото производство ще се увеличи до 35 000 тона за година.

Коментари

Задължително поле