Камарата на представителите в САЩ осъди изтеглянето на американските войски от Сирия

Балъков потушил скандал на полувремето

Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 17.10.2019

На 17 октомври 2019 да почерпят

Възрастен мъж се самоуби с преработен пистолет в Бургас

Фермери блокираха магистралите в Нидерландия

Сирийски правителствени войски са влезли в северния град Кобане край турската граница

Британска телевизия пуска канал без новини за Брекзит

Турция готова на санкции от САЩ Кремъл иска да е посредник между Дамаск и кюрдите

Тръмп: Конфликтът в Сирия е между Анкара и Дамаск и те трябва да си го решат

Голям пожар изпепели склад за кабели в Плевен

Голи тела обитават „Къщата на София”

Лозан Панов потъпква законите, професионалния дълг и чест

Съветът за сигурност на ООН: Има риск от „разпръскването“ на пленени дейци на „Ислямска държава“ в Сирия

„Черна роза“ вече и на българския екран

Установено е неизпълнение на условието за влизане в сила на договор за концесия на находище „Кремиковци“

Снимка: Архив

Правителството прие решение за констатиране неизпълнение на условието за влизане в сила на договор за предоставяне на концесия за добив на железни руди и баритна суровина от находище „Кремиковци“. Договорът е сключен на 4 юни 2010 г. между Министерския съвет, представляван от министъра на икономиката, енергетиката и туризма, и „Целзиан“ ООД, гр. София. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

С решение от януари 2009 г. Министерският съвет предоставя концесията за добив на метални полезни изкопаеми от находище „Кремиковци“ за срок от 35 години. В решението е записано, че начинът за определяне на концесионера е неприсъствен конкурс, а въвеждането на находището в експлоатация се определя от конкурсното предложение на спечелилия кандидат.

В срока, определен за подаване на документи за участие в конкурса, е подадено заявление от търговското дружество „Целзиан“ ООД. Видно от конкурсното предложение на кандидата, е предложен срок от 22 месеца за въвеждане на находище „Кремиковци“ в експлоатация.

След проведения неприсъствен конкурс, с  15 февруари 2010 г. Министерският съвет определя за концесионер „Целзиан“ ООД и предоставя правото на добив от находище „Кремиковци“. С това решение МС одобрява постигнатите при конкурса условия, едно от които е срокът за въвеждане в експлоатация да е не по-късно от 22 месеца след сключването на концесионния договор или 04.04.2012 г.

Към момента условието за влизане в сила на концесионния договор, а именно въвеждането на находище „Кремиковци“ в експлоатация, не е изпълнено и концесионният договор не поражда правно действие.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.