Утре времето ще бъде предимно облачно и мъгливо

През следващото денонощие над по-голямата част от страната времето ще е предимно облачно и мъгливо. На отделни места, главно в крайните източни райони е възможно да преръми. Предимно слънчево ще е времето над Югозападна България, но в сутрешните часове и там на места видимостта ще е намалена. Ще е почти тихо, в Източна България със слаб до умерен североизточен вятър. Минималните температури ще са между 2° и 7°, на места в Югозападна България до минус 3°. Максималните температури ще са между 8° и 13°, в София около 10°. Това съобщават от НИМХ към БАН за "Фокус".

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще се задържи без промяна. Над Черноморието ще е предимно облачно. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 10-12°. Температурата на морската вода е 12-13°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Над планините времето ще е слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър предимно от север. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра – около 9°. През следващите дни времето ще се задържи без съществена промяна.

По-значителна ниска облачност или мъгла ще има в източните райони и Дунавската равнина. Не са изключени и изолирани ръмежи. Повече слънчеви часове ще има над Югозападна България и в планините. Ще бъде почти тихо. Температурите ще останат без съществена промяна. В петък и събота временно ще се увеличи високата облачност.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето