Утре ни очаква предимно облачно време

През следващото денонощие времето над страната ще бъде предимно облачно, а на места в низините ще има и намалена видимост. В Рило-Родопската област ще има валежи предимно от сняг, които през нощта срещу сряда ще обхванат и Предбалкана. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще бъдат в широки граници – от минус 13° в отделни райони на Северозападна България до 2° по морския бряг. Максималните температури ще са предимно между минус 1° и 4°. Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и към края на деня вече ще е малко по-ниско от средното. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Това съобщават от НИМХ към БАН за "Фокус".

Над Черноморието ще бъде предимно облачно, но ще остане почти без валеж. Вятърът ще е слаб, предимно от североизток. Максимални температури 4-5°, температурата на морската мода е 3-4°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. В планините ще бъде предимно облачно. В Рило-Родопския масив ще вали сняг, който през нощта ще обхване и Стара планина. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 1°, на 2000 метра - минус 2-3°.

В сряда главно в южната половина от страната ще продължи да превалява слаб сняг, в процес на спиране. В Източна България вятърът от север-североизток ще се усили и ще нахлува студен въздух. През следващите дни ще се задържи студено, като и дневните температури ще са отрицателни, а най-ниски ще са минималните в петък. В четвъртък облачността ще се разкъсва, но през по-голямата част от деня все още ще е значителна, на отделни места, главно в североизточните и в планинските райони, е възможно да прехвърча съвсем слаб сняг. В петък над планините и планинските райони в Западна България облачността ще се разкъса и ще намалее до предимно слънчево, ще се затопли, а в равнинната част ще се образуват мъгли или ниска облачност и ще остава студено. Над Източна България по-често ще преобладава облачно време, без валежи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето