Утре ни очаква променлива облачност, максималните температури ще са между 8 и 13 градуса

През следващото денонощие ще има променлива облачност, през деня в много райони, намаляваща до предимно слънчево. Само на изолирани места в планинските райони е възможно да превали краткотрайно. Северозападният вятър ще отслабне до умерен. Температурите ще се понижат, минималните ще бъдат между 0° и 5°, максималните предимно между 8°-13°, в крайните югозападни райони до 15°. Това съобщават от НИМХ към БАН за "Фокус". Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за октомври.

По Черноморието вятърът ще отслабне до умерен от северозапад. Ще има променлива облачност, намаляваща до предимно слънчево. Максимални температури на въздуха: 11°-13°. Температурата на морската вода е 14°-15°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще има променлива облачност, почти без валежи. Вятърът ще отслабне – ще е умерен, по билата до силен от северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 4°, на 2000 метра – около минус 3°.

Във вторник вятърът ще отслабне още. Над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време, с повече облачност над източните райони. От североизток ще проникне още малко студен въздух, докато от югозапад, по-късно през деня, ще започне затопляне. Сутринта ще е студено, с минимални температури в по-голямата част от страната около и под 0°. В сряда вятърът ще се ориентира от югозапад и, след студено утро, през деня бързо ще се затопли. Над много райони ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. В четвъртък повишението на температурите ще продължи, но след обяд облачността от северозапад ще се увеличава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето