Утре ще бъде облачно

През нощта облачността над цялата страна ще се увеличи и утре ще бъде предимно значителна. Ще започнат превалявания, преди обяд на повече места в западната, а по-късно през деня и в отделни райони в източната половина на страната. До вечерта преваляванията ще спрат, а облачността ще започне да се разкъсва. Ще духа слаб, в Източна България до умерен, североизточен вятър.

Минималните температури ще са между 2° и 7°, максималните ще са предимно между 9° и 14°. Това съобщиха НИМХ към БАН пред "Фокус". Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца - бавно ще се понижава. Над Черноморието облачността ще е предимно значителна, след обяд само на отделни места ще превали. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 14°-15°. Температурата на морската вода е 18°.

Вълнението на морето ще бъде 3 бала. Над планините облачността ще е значителна. Ще има валежи от дъжд, над 1700 метра - от сняг. Ще духа до умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 3°. В четвъртък облачността ще е предимно значителна. На места в източните райони все още ще има и превалявания. Вятърът ще е слаб от изток-югоизток, дневните температури ще се повишат с 3-4 градуса. В петък и събота, след временно намаление, облачността отново ще се увеличи. На отделни места, главно в северозападната половина от страната, ще има слаби валежи от дъжд. Вятърът ще е от югоизток, слаб, в източните райони - умерен. Температурите ще се повишат още малко.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето