Утре ще бъде слънчево с максимални температури между 15 и 20 градуса

През нощта ще бъде ясно и тихо. Минималните температури ще бъдат между минус 1° и 4°. Утре ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад, ще е слаб, в източните райони до умерен. Максималните температури ще бъдат между 15° и 20°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще се ориентира от юг-югоизток и ще е до умерен. Максималните температури на въздуха: 10-14°. Температурата на морската вода е 5 – 6°. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа силен юг-югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 9°, на 2000 метра - около 3°.

В неделя ще има разкъсана, предимно висока облачност. Ще продължи да духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад и ще остане топло. В понеделник в източните райони вятърът от югозапад ще се усили. Облачността ще се увеличи и вплътни. На места ще превали дъжд. Минималните температури ще са по-високи, дневните слабо ще се понижат. Във вторник по-често ще бъде предимно облачно, ще има и превалявания от дъжд. Вятърът ще се ориентира от изток-югоизток.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България