Утре ще има временни разкъсвания на облачността, максималните температури ще бъдат между 2° и 7°

Атмосферното налягане утре сутринта ще бъде значително по-високото от средното за октомври, но през деня ще се понижава. През нощта валежите навсякъде ще спрат, а облачността ще се разкъса, на места в Централна и Източна България и ще намалее. Вятърът ще отслабне. Минимални температури между 2° и 7°, по морския бряг между 9° и 12°, в София около 5°. Това съобщи дежурният синоптик Христо Христов от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН за "Фокус".

Утре ще има и по-значителни, но временни разкъсвания и намаления на облачността. След обяд облачността над цялата страна отново ще се увеличи, но ще остане без валеж. Вятърът ще е слаб от изток и североизток, в Дунавската равнина и Източна България временно умерен.

Дневните температури ще останат без съществена промяна и максималните ще са между 10° и 15°, в София около 11°.

Над Черноморието облачността ще е разкъсана, валеж е малко вероятен. Ще духа умерен североизточен вятър. Максимални температури между 13° и 15°. Температурата на морската вода е 18°°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините облачността ще е предимно значителна, но ще остане почти без валеж. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток, по най-високите върхове на Рила и Пирин от север. Максималната температура на 1200 метра около 6°, на 2000 метра – около 3°.

В средата на седмицата ще има променлива облачност, по-често значителна. На места ще има и превалявания, предимно слаби, на повече места в сряда в западната половина от страната. Вятърът ще е слаб, от югоизток и температурите ще се повишават, по-чувствително дневните в четвъртък и петък.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето