Утре ще преобладава променлива облачност, почти без дъжд

През следващото денонощие облачността ще е променлива, утре след обяд - често значителна, но ще се задържи почти без валежи. Ще продължи да духа умерен, през деня – временно силен вятър от югозапад и температурите ще останат високи. Минималните ще са предимно между 9 и 14°. Максималните температури ще са в широки граници, от 17-18° в Северозападна България до 26-27° на места северно от планините. През нощта срещу вторник от северозапад ще започнат валежи. Такава е прогнозата за времето, съобщиха от НИМХ към БАН за "Фокус". Атмосферното налягане ще остане по-ниско от средното за месеца.

По Черноморието облачността ще е по-често значителна,но ще остане без валежи. Ще духа до умерен юг-югозападен вятър. Ще остане топло с максимални температури между 21 и 24°. вълнението на морето ще 2 - 4 бала. Температурата на морската вода е 13 - 15°.

В планините няма да е подходящо за туризъм. Ще духа бурен, по високите и открити части – до ураганен вятър от запад-югозапад. Облачността ще е по-често значителна, но валежи са малко вероятни. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 14°, на 2000 метра – около 7°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето