Утре ще продължи да нахлува по-студен въздух и минималните температури ще са между 2 и 7 градуса

През нощта студеният атмосферен фронт ще премине и през Югоизточна България. Облачността над страната ще е значителна и на много места ще превалява дъжд. С до умерен северозападен вятър ще продължи да нахлува по-студен въздух. Минималните температури ще са между 2° и 7°. Това съобщават от ХИМХ към БАН за "Фокус". Утре още от сутринта валежите от северозапад ще започнат да спират, а облачността да се разкъсва и намалява, най-късно над Югоизточна България. Вятърът ще отслабне, а до края на деня и ще стихне. Дневните температури ще се понижат с 3-5° градуса и максималните ще бъдат между 10° и 15°.

Над Черноморието облачността ще е значителна и преди обяд на много места ще превалява дъжд. След обяд от север валежите ще спират, а облачността ще се разкъсва. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад, който до края на деня ще отслабне и ще се ориентира от югоизток. Максимални температури на въздуха: 10°-13°. Температурата на морската вода е 13-14°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините облачността ще е значителна, преди обяд все още на много места ще превалява дъжд, над 1500 м – сняг. След обяд от запад валежите ще спират и облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра - около 0°.

През почивните дни вятърът ще се ориентира от юг, в неделя в Източна България и северно от планините ще се усили до умерен. Ще се затопля. Облачността ще е разкъсана, по-значителна сутрин, а около и след обяд в много райони ще преобладава слънчево време. В началото на следващата седмица вятърът от югозапад ще се усили още и максималните температури на места, главно в Източна България и северно от Стара планина, ще достигат и ще надхвърлят 20°. Времето ще е променливо, възможни са изолирани превалявания, с по-голяма вероятност и на повече места привечер в понеделник и през нощта срещу вторник.

Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от средното за ноември.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето