Премиерът Борисов: Създаваме ново звено – независим прокурор, който разследва и не докладва на главния прокурор

Стабилно е състоянието на пострадалите при авария в цех за биогаз в ямболското село Симеоново

Заледени пътища и катастрофи затрудняват трафика

Дара Екимова снима гаджето си в коледна песен

Тръмп призова Световната банка да преустанови отпускането на кредити на Китай

Верижна катастрофа на „Цариградско шосе“

Какво заплашили служителите на “Топлофикация” в случай на неповишаване на заплатите им?

Американските власти задържаха шестима граждани на Саудитска Арабия за стрелбата във Флорида

Вижте какво ще е времето днес

2/3 от поискалите обезщетение от „Томас Кук“ ще го получат до неделя

Засилени мерки за сигурност преди 8 декември

Прощална премия от Боби Михайлов

Осем извода за икономическата политика България получи по-висок кредитен рейтинг

Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 7 декември 2019

Дневен хороскоп на Алена за събота, 07.12.2019

Участвайте в „Кино в длан“ с къс филм от GSM или таблет

Започва приемът на къси филми до 5 минути, заснети с мобилни устройства за участие в петото издание на фестивала „Кино в длан“. Създателите и организаторите на единствената надпревара у нас за мини „ленти“, които заснемат непрофесионалисти, са НЧ „Добри Войников – 1856“ в Шумен и киноклуб „Мадарски конник“. До 31 март 2020 г. те очакват новите кандидати за нарасналия награден фонд.

Регламентът на фестивала не поставя жанрови или тематични ограничения. Единственото изискване е техническото средство, с което е произведен филмът да бъде мобилен телефон или таблет. Продукцията трябва да е с продължителност до 5 минути. „Нашата цел е да популяризираме независимото филмово творчество с помощта на модерните мобилни технологии“, оповестяват организаторите. Няма ограничения в тематиката, сюжета и жанра – за участие могат да бъдат регистрирани игрални, документални, анимационни, научно-популярни и други филми.

За четири години от съществуването на фестивала в него са участвали 330 филма. Техните автори обаче са може би над 1000, защото зад идеята и реализацията понякога са цели екипи. А възрастта на участниците от деца до пенсионери.

Наградите на 4-то издание бяха връчени в столичното кино „Одеон“. Голямата награда на кмета на Община Шумен в размер на 1000 лв. бе за „Денят на кървавите венци“ на Димитър Димитров. Връчени бяха 12 приза от жури под председателството на д-р Александър Донев и членове проф.Валери Чакалов, доц. Юрий Дачев и Детелина Палазова.

В конкурса публиката също има думата и гласува. Повече подробности за участие, регистрация и гледане на филмите на mkino.org и на страницата на фестивала във фейсбук.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.