Ученик и майка му набиха дете в училище във Вършец

Снимка: Архив

Жена и 17-годишният й син са нахлули по време на учебен час в училище във Вършец и са нанесли побой на един от учениците. Пострадалото момче е прегледано от лекари, а нападателите са отведени в полицията, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Грозната сцена се е разиграла в понеделник към 12 часа в сградата на СОУ „Иван Вазов” във Вършец. 35-годишната Детелина В. и синът й Камен В. нахълтали по време на час в класна стая и се нахвърлили с шамари и юмруци върху 14-годишния Атанас. Децата изпаднали в ужас от развихрилия се пред очите им бой. Малко по-късно нападнатият Атанас е бил отведен в болница, където медиците установили оток на дясното му око и охлузвания по врата.

След сигнал от пострадалото момче полицията е открила побойниците и ги е отвела в Районното управление, където направили самопризнания за инцидента. Според запознати двете момчета се скарали в междучасието и по-големият от тях отишъл до вкъщи, за да търси помощ от майка си.

Ядосаната родителка решила сама да раздаде правосъдие. Защо охраната и преподавателите не са реагирали засега не е ясно. Директорката на СОУ „Иван Вазов”, в което учат около 600 деца не бе открита за коментар.По случая е заведено досъдебно производство. През октомври миналата година в същото училище във Вършец отново се развихри бой, при който 17 годишният Християн наби връстника си Тодор. Схватката тогава беше заради момиче.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България