Ученик обра къща в празничния ден

Ученик във ваканция на празничния Ден на будителите обра къща в шуменското село Избул. 16-годишният се вмъкнал през отворен прозорец в дома на жена на 39 г., която отсъствала само за половин час между 12 и 12,30 ч. във вторник. Когато се прибрала, открила, че го няма радиото, флаш-памет, зарядно за телефон и 6 лв. Веднага подала сигнал на полицейския инспектор в селото.

Първият човек, към когото се насочили униформените бил тийнейджъра, който е брат на известния обирджия на баби Асен Милков/31 г./, понастоящем в затвора. Момчето все още кътало плячката си и предало всичко, включително и парите, съобщават от полицията. Това му е първа кражба, казаха криминалисти. Материалите по случая ще бъдат изпратени на Районна прокуратура в Нови пазар с мнение за предаване на комисията за борба с противообществени прояви на непълнолетни.

Иначе братът има 8 обира зад гърба и се прочу след като ограби 73-годишна пенсионерка от Шумен на 1 февруари т.г., на която й прилоша, а Асен се престори на загрижен. Придужи я в линейка до болницата, а там й отмъкна 200 лв., когато благодарната жена понечила да му даде петолевка за грижите. За деянието баткото получи 6 г. затвор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право