Ученик подреди изложба в Апелативния съд

17-годишен възпитаник на школа "Дедал" подреди самостоятелна благотворителна изложба в Арт-салона на Варненския апелативен съд в Деня на народните будители. Теодор Мирчев - ТЕО представя 32 творби, изпълнени с акварел, масло, акрил и графика под мотото "ВЛЕЗ".

Създал ги е само за половин година, като всяка от тях е изпълнена с различни настроения и представя погледа на младия автор по редица философски въпроси, вълнуващи човечеството от хилядолетия. Теодор Мирчев е възпитаник на Националната гимназия по хуманитарни науки и изкуство "Константин Преславски" във Варна. От 9 години изучава изкуство в школа "Дедал", а "ВЛЕЗ" е втората му самостоятелна изложба.

Средствата от продажбата на живописните му творби ще послужат за закупуване на специализирана литература за библиотеката на "Дедал", уточниха от съда. Уникалният Арт-салон в храма на Темида за шести път е домакин на изложба на възпитаници на школата по изкуства за деца и младежи в рамките на социален проект за подкрепа на малки таланти в неравностойно положение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България