Вицепрезидентът Йотова: Ролята на Съда в Страсбург е динамична и продължава да нараства

Две вокални кралици на сцената на зала България

Усик прережда Кобрата за титлите

Пендаровски: В обединена Европа има място за всички, включително и за Македония Изпълнихме всички необходими условия за започване на преговори, заяви президентът

Чуждите инвестиции са 603 млн. евро

Вицепремиерът Захариева пред ТАСС: Заинтересовани сме от равнопоставен и взаимноизгоден диалог с Русия

Боби Михайлов: Може би съм омръзнал на хората, не съм говорил с премиера

Ердоган: В Северна Сирия не се водят сражения

Борислав Михайлов на прощаване: Бях прекалено добър, сега ще ходя на риба "Повечето играчи от националния отбор не ги познавам като имена", призна доскорошният шеф на БФС

ЕС ще отговори на американските мита

Министър Желязков: Практическите изпити за шофьори ще са в контролирана среда (СНИМКИ)

Валентин Михов подаде оставка от БФС

Дипломати от Австрия обсъждаха сътрудничество с ръководството на ВТУ

Пускат нова банкнота от 50 лв. от 1 ноември

Ученици залесиха опожарени площи

600 фиданки от бял бор и 50 брезички засадиха ученици от четири училища в селата Гърмен, Дебрен, Огняново и Рибново върху опожарени горски площи на територията на „ДГС Гърмен”. Със залесяването край село Осиково в Западните Родопи бе поставено началото на новата екологична и образователна инициатива на Югозападното държавно предприятие „Растем заедно с нашата гора“.

Кампанията, която ще продължи в различни поделения на предприятието, е насочена към децата, а целта е да ги научим как се създава гора, да възпитаме в тях любов, отговорност и грижа към това богатство, каза зам.-директорът на ЮЗДП инж. Димитър Димитров. Идеята е те да отгледат и да се грижат и занапред за младите насаждения, които сега сами създават, а след време да са горди, че са оставили след себе си нещо, което е от значение не само за района.

Директорът на „ДГС Гърмен” инж. Марко Запрев благодари на организаторите и всички участници в благородното и полезно начинание. Кметът на община Гърмен Минка Капитанова също приветства и пожела успех на инициативата на ЮЗДП, която възпитава у подрастващите любов към природата и отговорност за умножаването и опазването на нейните богатства.
Прекрасната българска песен „Хубава си, моя горо“ огласи поляната, където след залесяването в слънчевия есенен ден децата имаха възможност чрез занимателни интерактивни игри с помощта на експерти от ЮЗДП и РДГ Благоевград да се учат да работят в екип, да обогатят познанията си за гората, дърветата и животните в нея, да научат повече за работата на лесовъдите.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.