Протест в Сливен срещу увеличението на таксите за ясли и детски градини

Удължава се грипната ваканция в Пернишка област

Днес е Атанасовден

Затворени са проходи и пътища заради обилен снеговалеж

Жълт код за силен вятър в цялата страна

Рекс Тилърсън обеща, че американската армия ще остане в Сирия

Убиха бос на мафията в Гърция

Турция удължи извънредното положение в страната с още 3 месеца

Ограничено е движението за всички превозни средства през Троянския проход

Тир се обърна на пътя Монтана-Видин

С лихвоточки да се плащат данъци Жилищно-спестовните влогове ще може да се наследяват

Двоен самоубийствен атентат в Нигерия взе най-малко 12 жертви

Президентът награди разузнавачи посмъртно Депутатът Таско Ерменков с отличие от министъра на отбраната

Пълна каша с Истанбулската конвенция Няма нужда от нов превод, документът се ратифицира на езика, на който е договорен

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 18 януари 2018

Ученици залесиха опожарени площи

600 фиданки от бял бор и 50 брезички засадиха ученици от четири училища в селата Гърмен, Дебрен, Огняново и Рибново върху опожарени горски площи на територията на „ДГС Гърмен”. Със залесяването край село Осиково в Западните Родопи бе поставено началото на новата екологична и образователна инициатива на Югозападното държавно предприятие „Растем заедно с нашата гора“.

Кампанията, която ще продължи в различни поделения на предприятието, е насочена към децата, а целта е да ги научим как се създава гора, да възпитаме в тях любов, отговорност и грижа към това богатство, каза зам.-директорът на ЮЗДП инж. Димитър Димитров. Идеята е те да отгледат и да се грижат и занапред за младите насаждения, които сега сами създават, а след време да са горди, че са оставили след себе си нещо, което е от значение не само за района.

Директорът на „ДГС Гърмен” инж. Марко Запрев благодари на организаторите и всички участници в благородното и полезно начинание. Кметът на община Гърмен Минка Капитанова също приветства и пожела успех на инициативата на ЮЗДП, която възпитава у подрастващите любов към природата и отговорност за умножаването и опазването на нейните богатства.
Прекрасната българска песен „Хубава си, моя горо“ огласи поляната, където след залесяването в слънчевия есенен ден децата имаха възможност чрез занимателни интерактивни игри с помощта на експерти от ЮЗДП и РДГ Благоевград да се учат да работят в екип, да обогатят познанията си за гората, дърветата и животните в нея, да научат повече за работата на лесовъдите.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.