Ученици изнесоха открити уроци за освобождението на Търново

 

Ученици от Велико Търново изнесоха открити уроци пред малчугани от детските градини „Слънце“ и „Райна Княгиня“ за освобождението на старопрестолния град от османско иго. Младите хора върнаха времето 140 години назад и разказаха на децата за героизма на българските опълченци и руските войски, предвождани от генерал Йосиф Гурко. Чрез използваната мултимедия историята стана още по-увлекателна за малките великотърновци.

В ролята на лектори бяха ученици от класа на Мария Джамбазова, която ръководи летните занимания по история, провеждани в Центъра за личностно развитие във Велико Търново. Откритите уроци са част от общинската образователна програма „Корени и криле“, създадена по идея на кмета на Старата столица Даниел Панов и имаща за цел да провокира интереса на децата и младите хора към историята, паметните събития и бележитите българи.

В края на всеки от уроците децата и техните родители бяха поканени да посетят проявите от празничната програма за отбелязване на 140 години от освобождението на Търново. В един глас малчуганите пожелаха да изгледат възстановките на славните исторически събития, случили се преди близо преди век и половина.

детска градина

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.