Ученици и учители разказват историята на Строителния техникум във филм

Парцелът върху който е построено училището е дарен от Благодетеля на Бургас- Коджакафалията

Строителният техникум „Кольо Фичето“ в Бургас чества шейсет годишен юбилей. Навръх празникът на строителите в понеделник, от училището съобщиха, че са подготвили филм за историята на техникума, за неговите възпитаници, които дефакто са строители на жилищни комплекси, предприятия и туристически ковмплекси, и го споделиха онлайн.
 „Филмът заслужава своята премиера на голям екран. За съжаление не можем да направим това днес, но можем да го споделим с близки, приятели, познати, за да получи своята публика. С този филм честитя Деня на строителя на всички, чиято съдба е свързана с нашето училище. Благодаря на всички, които отделиха от времето си, за да участват в него. Отправям апел - споделете го, за да достигне до възможно най-много бивши ученици – у нас, и в чужбина, за да си припомнят своите най-хубави години – тези в Строителния техникум“, каза директорът на ПГСАГ „Кольо Фичето“ инж. Даниела Симеонова.
Заснемането на филма стартира през миналата учебна година. В него участват ученици и учители от първия и следващи випуски, показани са множество архивни кадри на строителството в Бургас и региона, построени сгради от бивши ученици, които практикуват своята строителна професия. Всички жилищни комплекси, промишлени предприятия, курортните комплекси Слънчев бряг и други, по Южното Черноморие – всички те са дело на учениците, завършили това училище, коментира директорката Даниела Симеонова.  
Сградата на гимназията също е построена с доброволния труд на родители, учители и ученици.  Парцелът пък е дарен за образователни цели от Благодетеля на Бургас – Александър Георгиев - Коджакафалията. 

 

Коментари

Задължително поле