Ученици организират благотворителен бал за набиране на средства за болно момиче от Търново

Благотворителен бал в подкрепа на 14-годишната великотърновка Никол Георгиева, която страда от коварното заболяване Сарком на Юинг, организират от Градския ученически парламент в старата столица. Проявата се организира съвместно с клуб "Интеракт" и Община Велико Търново. Балът е насрочен за 15 март от 19 часа и ще се проведе в зала "Царевец" на хотел "Премиер" в града.

700 000 лева са необходими за спешна операция на великотърновката във Франция през март, като до момента са събрани само половината от парите.

"Събитието ще бъде под формата на коктейл с търг на картини, благотворителен базар и музикална програма", разказа председателят на Градския ученически парламент Савина Иванова. Желаещите да подкрепят лечението на ученичката от Професионалната гимназия по туризъм, ще могат да закупят куверти с цена от 20 лева, като поканите се заявяват до 23 февруари на телефон 0884 95 46 33-Савина Иванова. Няколко художници ще дарят безвъзмездно за каузата свои картини, които ще бъдат разиграни на търг по време на бала, а ръчно изработени бижута и сувенири ще се продават отново с благотворителна цел за набиране средства за Никол. Организаторите обмислят да бъде поставена и урна за дарения в залата.

В концертната програма ще се включат популярната Маги Джанаварова, великотърновката Ива Ангеличева и флейтистката от Добрич Мелиса Раифова.

"Благотворителната проява ще премине под мотото "Деца помагат на деца", сподели още Савина Иванова, която е десетокласничка в Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия във Велико Търново.

Дарителската сметка на Никол Йорданова Георгиева е:

IBAN : BG46 UNCR 7000 1523 0967 34

BIC(SWIFT) код на Уникредит Булбанк : UNCRBGSF.

Град Велико Търново

PayPal-nadq_2009@abv.bg

Коментари

Задължително поле