Ученици от Монтана продават коледни украси за болни деца

Четвъртокласници от Монтана изработват коледни сувенири и украси и ги продават в училището си. Събраните средства хлапетата даряват за кампанията „Българската Коледа”, която помага на деца, нуждаещи се от продължително лечение.

Идеята да подкрепят свои връстници със здравословни проблеми хрумнала на четвъртокласника Алекс от Пето СОУ „Христо Ботев” в час по рисуване. Той я споделил с приятелите си, които я одобрили и още същия ден децата заедно с учителката си Маргарита Лазарова и с помощта на родителите започнали да майсторят коледни и новогодишни картички, свещници, сувенири и украси за елхите.

В петък творбите били изложени на базар в училището и изкупени за 205 лева. Успехът окуражил малчуганите и след усилен труд в почивните дни благотворителния базар в школото ще продължи и следващата седмица. Всички събрани средства ще бъдат предоставени на „Българската Коледа”. Кампанията, която е под егидата на президента на България, стартира още през 2003 г. Само миналата Коледа в инициативата бяха събрани над 2,6 млн. лева, които помогнаха за лечението на над 400 деца.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България