Ученици от Свищов успешно приключиха практика в Ирландия

В началото на месец юли ученици от XI клас на свищовската ПДТГ "Димитър Хадживасилев", специалност „Електронна търговия“, стартираха своята практика по проект 2023-1-BG01-KA122-VET-000139399 „Стъпка напред чрез полезни европейски практики” по програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани", Сектор "Професионално образование и обучение" в Корк, Ирландия.

Целите на проекта са насочени към разширяване на професионалните знания и умения на учениците по изучаваната професия в реална работна среда, насърчаване на езиковото обучение на чужд език, подпомагане на личностното развитие, пригодността за заетост и по-добрата адаптивност на европейския пазар на труда. По време на двуседмичната мобилност учениците успяха да се обучат как да създават StartUp компании, както и да ги развиват и надграждат. Придобиха нови умения, благодарение на всички партньори от офиса на Traingig Vision.

Лекторът, госпожица Девина, остана очарована от учениците на ПДТГ "Димитър Хадживасилев", както и те от нея. Още през първия ден в Ирландия участниците в мобилността бяха топло посрещнати и разведени из емблематичните монументи на Корк. Следващите дни преминаха в обучения, работа, опознаване на града.

На финала на двуседмичната мобилност учениците бяха отлично оценени за своята работа и наградени с поредното културно посещение. С натрупването на нови знания се зародиха и нови приятелства. В края на проекта всеки участник остана с топли и носталгични чувства, на никого не му се тръгваше от Корк.

"Благодарим на ръководството на ПДТГ "Димитър Хадживасилев", че повярва в нас и ни даде възможност да бъдем част от проекта, благодарим и на "Training Vision" за отношението и подкрепата. Надяваме всеки да има тази възможност да преживее това, което се случи на нас!", споделят участниците в мобилността.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони