На 19 юли 2018 да почерпят

Тръмп каза, че никой президент на САЩ не е бил толкова твърд към Русия като него

Поругаха гроба на Стефан Стамболов Разрушен е и паметникът на Каблешкови

Берлин незаконно депортирал екстремист Върнатият на Тунис Сами А. е бил бодигард на Осама бен Ладен

Четири уволнения заради чумата разпореди Борисов (обзор) Браншът и правителството се споразумяха, карантината ще продължи шест месеца

Животновъди даряват кози от стадата си на засегнатите от чумата

20% по-малко безработни жени 14,4% разлика в заплатите на двата пола

Баварски патрули на границата с Австрия

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 18 юли 2018

„Боинг“ получи поръчка за два нови „Еър Форс 1“ Сделката е на стойност 3,9 млрд. долара

Плащаме в брой до 5000 лева

Криминално проявен мъж буйствал в автобус на градския транспорт и отправил заплахи към водача

12 000 деца са отпаднали от клас 2000 върнати, но отново напуснали

САЩ добиха 11 милиона барела суров петрол за един ден за първи път в историята

Унгария се изтегля от миграционен пакт на ООН Споразумението ще бъде окончателно прието през декември

Ученици от три държави гостуват във Велико Търново по програма „Еразъм”

Снимки: Община Велико Търново

Ученически групи от Италия, Полша и Румъния, заедно с техните ръководители гостуват във Велико Търново Техен домакин е Основно училище „Бачо Киро”, което работи с учебни заведения от трите държави по програма „Еразъм+”. Децата и младежите ще прекарат пет дни в старопрестолния град, като през това време ще се запознаят с българския образователен процес и ежедневието на техните връстници от Велико Търново. Гражданското самосъзнание, ученическото самоуправление, благотворителността и доброволчеството са сред темите, които младите хора ще обсъждат.

Гостите посетиха Община Велико Търново, където бяха приветствани от председателя на Великотърновски общински съвет Венцислав Спирдонов, директора на образователната дирекция в местната администрация Пенка Игнатова, общинските съветници проф. Михаил Харалампиев, Деян Хаджийски и Георги Недев. Присъстваха също 15 ученици от ОУ „Бачо Киро”, директорът на школото Владимир Николов и педагози.

unnamed-15„Бъдете активни, обществото има нужда от идеите и креативността на младите хора”, обърна се към учениците Венцислав Спирдонов. Той поздрави ръководството на ОУ „Бачо Киро” за инициативата и подчерта, че подобни прояви дават възможност за културен и образователен обмен между България и други държави.

Децата и младежите от Полша, Италия и Румъния гостуват в семействата на ученици от ОУ „Бачо Киро”. С тяхна помощ те ще опознаят Велико Търново, богата история и забележителностите на града и България, природните красоти и възможностите за игра и спорт. На реципрочни начала великотърновчетата гостуваха в Полша, предстоят визити в Италия и Румъния.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.