Ирландски ветеран е най-слабият във FIFA 20

Дневен хороскоп на Алена за събота, 21.09.2019

На 21 септември 2019 да почерпят

18-годишен български студент е убит в Германия

Бирата помага срещу затлъстяване и диабет

Йеменските бунтовници обещаха да спрат нападенията си срещу Саудитска Арабия, ако те направят същото

Художникът воин Николай Хайтов 100 години от рождението на писателя

Милиони хора по света се включиха в глобален протест срещу промените в климата (СНИМКИ и ВИДЕО)

Спрягат Шаби Алонсо и Раул за „Реал“

Русия оспори резолюцията на ЕП, според която пактът Рибентроп-Молотов е довел до Втората световна война

Елчин Сангу е в творчески отпуск

Убивай българи – Калпакчиев е насреща Хелзинкският комитет помогнал за освобождаването на Полфрийман

„Труд Уикенд“ – един вестник за празниците

Бащата на Полфрийман: Надявам се да се върне колкото се може по-скоро

Каним Владимир Путин в България догодина Премиерът Бойко Борисов увери, че с Русия имаме възможно най-добрите отношения (обзор)

Ученици преподаваха на ученици гражданско образование

„Твоят глас е нашето бъдеще“ бе темата на открития урок по гражданско образование, изнесен в ОУ „П. Р. Славейков“ от младшите посланици на Европейския парламент във Велико Търново. Това бяха учениците от ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон. Това е единственото училище в града, което през тази учебна година ще работи по Програмата за училища посланици на Европейския парламент /ЕП/, организирана от Дирекцията за информационните бюра на ЕП.

Марианна Стоянова, Румяна Иванова, Деян Христов и Стефан Филев от XI „в“ клас, специалност „Организация на туризма и свободното време“ бяха учителите по гражданско образование. Те запознаха учениците на основното училище с историята и институциите на Европейския съюз /ЕС/. Акцентът на открития урок бяха приоритетите на българското председателство на Съвета на ЕС. Децата получиха 30 интерактивни пъзели. Подреждайки ги, те научиха знамето и химна на ЕС; знамената и химните на страните-членки на ЕС, а логото на младшите посланици подреждаха под звуците на „Детство мое“. Същите интерактивни пъзели ще получат всички основни училища в града.

Откритият урок е част от дейностите, чрез които младшите посланици ще изпълняват основната цел на Програмата – да подобри осведомеността сред учащите относно ЕС, европейското гражданство и парламентарна демокрация и Европейския парламент като институция, която представлява гласовете на гражданите.

Старши посланици по Програмата са Бистра Стефанова и инж. Славка Проданова.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.