Президентът Радев: Свободата на словото не е отговорност единствено на издатели и журналисти, тя е битка на всеки гражданин Държавният глава връчи президентски плакет „Св. св. Кирил и Методий" на СБЖ

Мая Василева е новият зам.-изпълнителен директор на Агенцията за социално подпомагане

Графа и жена му на фестивала в Кан (СНИМКИ)

7 дрехи, които правят фигурата пълна

Близките на жертвите в катастрофата край Своге ще получат по 50 000 лева

Представиха сборник в чест на преподавателя във ВТУ проф. Стоян Буров Събитието се състоя в читалнята на Централната университетска библиотека

Условна присъда и пробация за деца наркопласьори

БАБХ: Няма халогенирани разтворители в зехтина на българския пазар

Издирват ромски съкровища в Северозапада и отвъд Дунав

Ученици с отлично представяне в кръг „Знание“, част от инициативата „Училище на годината

С интересни въпроси, верни отговори, ентусиазъм и много емоции, ученици от благоевградски училища взеха участие в кръг „Знание“, част от инициативата на Община Благоевград „Училище на годината“.

Надпреварата беше открита от Симона Митова, началник-отдел „Образование“. Тя поздрави учениците от името на кмета д-р Атанас Камбитов, съобщиха от общината.

Журито, което следеше за регламента, бе в състав Кирил Алексиев, директор на Регионален исторически музей – Благоевград, Соня Кацарска, преподавател по литература и Красимира Хаджикосева, директор на Европейски информационен център „Европа директно“.

Знания показаха учениците от 1 до 12 клас. Те бяха разделени в две възрастови групи – от 1-ви до 7-ми клас и от 8-ми до 12-и клас. Въпросите, включени в надпреварата бяха подготвени от експерти от Регионално управление на образованието и бяха съобразени изцяло с учебния материал.

През м. май предстои да се проведе и кръг „Култура“. Учениците от 1 до 7 клас ще се изявят в следната последователност: VIII СУ, VII СУ, III OУ, II OУ, V СУ, СУИЧЕ,IX OУ и IV ОУ. От 8 до 12 клас: ПГТЛП,НХГ, ЕГ, БПГ, ПГСАГ и ПМГ.

Официалната церемония по награждаване на „Училище на годината” ще се проведе на 23 май в зала „Пейо Яворов“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.