Линейка откара генералния директор на БНР

Съдия Калпакчиев освободил Полфрийман заради „положителни характеристики“ на хелзинкския комитет и пастор

Христо Монов, баща на студента, убит от Полфрийман, пред „Труд“: Съдия Калпакчиев показа колко е зависим

Деми Мур призна за изневерите и тройките с Аштън Къчър

Николай Малинов получил 2,2 млн. рубли от института на Решетников и 31 515 евро от „Бромак“ на Цветан Василев Прокуратурата публикува още доказателства по разследването за шпионския скандал

Милен Михов, Обединени патриоти: Учудени сме от решението за предсрочното освобождаване на Полфрийман

Интерактивна игра разкрива любопитни факти за Варна

Фандъкова: Започваме подготовката и организацията за откриването на първия детски медицински център

Красимир Ципов: Калин Калпакчиев дължи отговор на близките на убитото момче

Разкриха взлом на магазин за компютърна и офис техника в Търговище Откраднатите таблети, телефони, скъп лаптоп ще бъдат върнати

Бойко Борисов: Като премиер не мога да коментирам решението на съда за Полфрийман, но всички знаем какъв е отговорът

Миролюба Бенатова: В таксиметровите среди ме приеха с недоверие, но все пак ми дадоха шанс

Бойко Борисов: Русия нарече „гросмайсторски ход“ сделката ни за „Балкански поток“

25 станаха жертвите на западнонилска треска в Гърция

Меган и Хари се качиха на пътнически самолет до Рим

Родители на цял клас не пускат децата си на училище заради тормоз от техен съученик

Родители от столичното 19-о училище отказват да пускат децата си в час. По думите им те са подложени на всекидневен тормоз от страната на техен съученик, а институциите бездействат.

В момента децата от класа учат не в сградата на училището, а в сградата на община „Красно село”.

В началото на октомври Стоян Михайлов разбира, че деветгодишният му син е нападнат от негов съученик, който се опитал да го задуши. Постепенно обаче тормозът се пренася върху всички ученици от класа.

Проблемите за децата от трети „в” клас започват още в началото на учебната година с идването на новия ученик. Момчето пристига от съседно училище, откъдето е било изгонено заради агресивно поведение.

Заради опасенията на родителите, че може да се стигне до по-сериозен инцидент, днес класната стая остава празна, а децата се обучават в заседателната зала на район „Красно село“.
Директорката на училището твърди, че е с вързани ръце. По думите й родителите на детето отказват да приемат както помощ от ресурсен учител, така и самостоятелна форма на обучение.

„За да може да има ефективна работа с едно дете, каквито и затруднения да има, е необходимо съдействието на родителите. Желанието ни да работим ефективно с детето се окачествява като дискриминация”, посочи директорът Детелина Арнаудова.

След направената оценка за нуждите на детето се препоръчва комбинирана форма на обучение, в която то да не бъде откъсвано от учебната среда.

„Много често тези деца са бъркани с разглезени деца, защото интелектуално те нямат никакви затруднения, но имат проблеми с поведението, агресивни са. Такива деца напоследък стават много и за тях е необходимо да се изработи алгоритъм за справяне както от страна на семейството, така и от страна на всички институции около него и най-вече в самото училище”, коментира Калоян Дамянов от Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование в София.

Въпреки това родителите на момчето имат право да не се съгласят с препоръките на специалистите, а законът не позволява детето да бъде преместено в друго училище.

Няма изграден механизъм за справяне с такива ситуации, коментира пред bTV Жулиета Танева, майка на едно от децата в класа. Тя подчерта, че не става въпрос за изолиран случай на агресия.

Според нея социалните служби да поемат отговорността и родителите на деца с агресивно поведение трябва да бъдат законово санкционирани и наблюдавани изкъсо.

Родителите на третокласниците са категорични, че институциите са пасивни, а родителите на проблемния ученик отказват комуникация.

Представител на инспектората по образованието съобщи, че след няколко разговора родителите на третокласника все пак са подали заявление за оценяване на потребности на детето и скоро ще излязат резултатите от това оценяване.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Кароян Диминтров он оня център е педер*га от най-противните.

  2. „Директорката твърди,че е с вързани ръце“!?Кой ли и е вързал кунките?Защо се правят на…То е ясно:не иска да предприема нищо,защото така си остава спокойна.Не,че не може.Не иска.Абе с един сополанко-бъдещ бабаит ли не може от сега да се оправите?Ами какво ще стане утре?

  3. Какво ще стане утре зависи от връзките на родителите му, а в по-далечно бъдеще от неговите собствени.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.