Ученици ще стават парамедици

Кабинет за рехабилитация бе открит в СОУ "Иван Вазов" в Бургас. В него ще се обучават желаещите да станат парамедици. В новата специалност учениците се обучават по анатомия и физиология, въведение по физиотерапия и лечебен масаж, организация и функциониране на СПА центрове, физикална терапия и други.

"Вече втора година приехме ученици в новото професионално направление. Направихме проучване и се оказа, че могат да ни бъдат осигурени 70 места за практическо обучение на нашите възпитаници. Това дори е повече, отколкото ни трябва към този момент, така че ще можем да подберем къде да ги изпратим.", разказа директорът на училището Виктор Григоров.

Преди години стаята се е ползвала за часовете по трудово обучение, които отдавна не съществуват в учебната програма. Това лято кабинетът е ремонтиран и оборудван с всичко необходимо за провеждане на учебни часове на най-новата и първа професионална специалност в училището - "Извършване на термални процедури в балнеологични и други възстановителни центрове" в направление "Рехабилитация и терапия".

Кабинетът е оборудван с анатомични постери, дефибрилатор, масажни кушетки, манекени за оказване на първа помощ и манекен на скелет.

Коментари

Задължително поле