Ученик е поразен от волтова дъга в Казанлък

Пoжaр избухнa в зaвoд за отпадъци край Барселона

Омбудсманът обеща помощ на медици, работещи 8 месеца без заплати Българите масово се жалват от дружества монополисти

Отчаяната съпруга Тери Хачър убийствено секси на 55

Ученици от Търговище гостуват в Румъния Ученическият обмен е между българския и румънския едноименни градове

Грета Тунберг е личност на годината на списание „Тайм“

ЕИБ предостави заем от 65 милиона евро на КЦМ за модернизация

Как да избереш подходящия за теб хладилник?

Вижте какво прогнозира астрологът Гал Сасон за Годината на металния плъх

Путин кани Тръмп на парада на 9 май US президентът обмисля предложението

Премиерът Борисов ще участва в заседанието на Европейския съвет в Брюксел

Джошуа започна да хвали Кобрата

Кьосев срещу Ганев. А кой е за волейбола?

Ремонт на ГКПП-Кулата срещу задръстванията, 16 тона унищожен канабис и намален миграционен натиск Това докладваха пред Парламентарната комисия по вътрешна сигурност и ред на изнесено заседание в Петрич

Фаворити, но само до групите

Ученичка обидила и ударила учителка при разправия за мобилен телефон в час

Снимка: Архив

Преподавателка по химия е била обиждана и ударена от 8-класничка в поповско училище. За разправията сигнализирала самата учителка, която подала жалба в полицията в петък. 48-годишната С.А., учител в основно училище в града, съобщила, че 14-годишно момиче я ударило в час пред целия клас, а после напуснало занятията.

Слисана от грубото поведение, преподавателката също изляза от часа и потърсила директора на училището. В основата на историята бил мобилният телефон на момичето. Имало заповед учениците да не ползват телефоните си в час. Момичето обаче я нарушило и учителката направила забележка. Осмокласничката оставила телефона на катедрата и учителката го прибрала в джоба си. Момичето се ядосало и заявило, че телефонът е много скъп и си го иска обратно. Станало, бръкнало в джоба на учителката и го измъкнало, при което ударило химичката по рамото.

По случая е образувано досъдебно производство за причиняване на телесна повреда на учителката. Девойката вероятно щяла да бъде дадена на съд и да получи обществено порицание и възпитателни мерки, предположиха магистрати.

Преди тази история с нея се занимавала и Местната комисия за противообществени прояви на малолетни и непълнолетни. Миналата година момичето се скарало с друга ученичка и проявило агресия.

Родителите му били разведени, а майка му била в чужбина. За него се грижела баба му, казаха още запознати с историята.

Ръководството на училището потвърди за инцидента. Учителката работела при тях за втора година. Вероятно не е трябвало да прибира телефона, но и агресията на детето не можело да бъде оправдана с мотива, че е скъп и може да се повреди.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.