Датската елха измести българската Седмица преди коледните празници у нас все по-предпочитан става скандинавският кичест вид

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в събота, 16 декември 2017

Малчуганите от детска градина „Албена” донесоха коледния дух в кметството на район „Южен” в Пловдив

Четири „легнали полицаи“ ще възпират камионите през президентско село

Джихадисти се добрали и до български оръжия Иначе доставките, предимно от САЩ и Саудитска Арабия, били за сирийски опозиционери

Издирват жена – муле на измамници

На седянка по Коледа с хор „Евмолпея” в Пловдив

Дядо Коледа пристигна в Карлово

Фалшификатор изкопа печатарска машина за долари и евро Иван Дочев от Казанлък създал и група за производство и търговия с дрога

Пътнически влак се сблъска с товарен в Словакия

Губернаторът на Пловдив на работен обяд с шефа на парламента на Черна гора в ресторант „Щастливци под тепето”

Робот посреща клиенти в офиси на ДСК Pepper помага с информация и упътва хората

Мъж с нож беше прострелян на амстердамското летище „Схипхол“

Бойко Борисов от Брюксел: Готов съм да преразгледам мораториума с лекарствата Отпадането на забраната минава през актуализация на бюджета

Предложение на главния прокурор Сотир Цацаров: Разрешенията за СРС – в единен електронен регистър

Ученичка обидила и ударила учителка при разправия за мобилен телефон в час

Снимка: Архив

Преподавателка по химия е била обиждана и ударена от 8-класничка в поповско училище. За разправията сигнализирала самата учителка, която подала жалба в полицията в петък. 48-годишната С.А., учител в основно училище в града, съобщила, че 14-годишно момиче я ударило в час пред целия клас, а после напуснало занятията.

Слисана от грубото поведение, преподавателката също изляза от часа и потърсила директора на училището. В основата на историята бил мобилният телефон на момичето. Имало заповед учениците да не ползват телефоните си в час. Момичето обаче я нарушило и учителката направила забележка. Осмокласничката оставила телефона на катедрата и учителката го прибрала в джоба си. Момичето се ядосало и заявило, че телефонът е много скъп и си го иска обратно. Станало, бръкнало в джоба на учителката и го измъкнало, при което ударило химичката по рамото.

По случая е образувано досъдебно производство за причиняване на телесна повреда на учителката. Девойката вероятно щяла да бъде дадена на съд и да получи обществено порицание и възпитателни мерки, предположиха магистрати.

Преди тази история с нея се занимавала и Местната комисия за противообществени прояви на малолетни и непълнолетни. Миналата година момичето се скарало с друга ученичка и проявило агресия.

Родителите му били разведени, а майка му била в чужбина. За него се грижела баба му, казаха още запознати с историята.

Ръководството на училището потвърди за инцидента. Учителката работела при тях за втора година. Вероятно не е трябвало да прибира телефона, но и агресията на детето не можело да бъде оправдана с мотива, че е скъп и може да се повреди.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.