Ученичка от Елена сред най-добрите по фотошоп

Десислава Кафадарова, дванадесетокласничка от еленското СУ „Иван Момчилов“ е сред тримата ученици с най-висок резултат на национално ниво на изпита Adobe Certified Associate на Photoshop CC.

Талантливото момиче постигна 940 точки  от 1000 възможни и този резултат я изпраща на световното състезание Adobe Certified Associate World Championship, което тази година ще се проведе в края на месец юли в американския град Анахайм, щата Калифорния.

Деси (вдясно на снимката) се яви с още пет ученика от девети и дванадесети клас на еленското школо на изпит Microsoft Office Specialist на PowerPoint 2016 и Adobe Certified Associate на Photoshop CC в сертификационния център на Старопрестолна професионална гимназия по икономика във Велико Търново. Николай Иванов, Димитър Чомпов, Гергана Григорова, Мирослав Иванов, Виктория Николова и Десислава Кафадарова показаха завидни резултати и вече са с международни сертификати. Подготовката на учениците се извършва от учителите по информационни технологии в СУ „Иван Н. Момчилов“ по проекта „Твоят час“.

Учебните материали са част от проекта „Кариера в информационните технологии“ и са предоставени от Сдружението на възпитаниците на Стопански факултет на Софийския университет по програма Microsoft YouthSpark.

Не за първи път еленското средно училище изпраща свой възпитаник на световен шампионат по IT технологии. През 2015 г. Атанас Шалаверов достигна най-добър резултат в страната от 1000 точки и я представи достойно на финалите за Майкрософт офис специалисти в американския град Далас.

За участието на Десислава в световното състезание са необходими 5000 лева, за събирането на които се ангажира нейното училище. За тази цел концертът на 11 май, когато е празникът на СУ „Иван Момчилов“, ще бъде благотворителен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини