На 27 юни 2019 да почерпят

Мюсюлманин обнови църква в Преславско Сърбин градил храма преди 122 г., сега Али Кюлюмов помогнал с работници и материали

ДАНС гони дъщерни фирми на офшорки Банките докладват за съмнителни плащания над 50 евро

Хореографът Фреди Франдзути: Еротиката е важна част от „Кармина Бурана”

„Фолксваген” предпочита София пред Измир Вече има разговори за продажбата на имот до българската столица за новия завод

Народният театър издига сцена под звездите За трета поредна година спектаклите ще се играя на открито от 21:30 часа

Дилъри търгували с дрога от коли в движение (обзор) Осем ефективни и две условни присъди за 10 участника в наркогрупа

Йенс Столтенберг: Русия има време до 2 август да се върне към ракетния договор

Порой причини наводнение в Котел, някои от жителите бяха евакуирани

Цеци Красимирова пуши трева

Не забраняват вноса на дизели втора ръка

Мелиса спретва на Селим гаден женски номер

Наказателният спецсъд остави Николай Банев в ареста

Климатичните аномалии съсипват кръвното и секса Динамичната смяна на времето между жеги, обилни валежи и бури стават все по-често явление

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 27 юни 2019

Ученичка от Свищов с два медала от международно състезание в Москва

Свищов

Ученичката от Свищов Любомира Димитрова прослави за пореден път училището си като завойва два медала в международно състезание в Москва.

Финалният кръг на XI Международен конкурс MITE 2017 се проведе в периода 29 април – 3 май в столицата на Русия. В националния кръг на XI Международен конкурс MITE 2017 в София се състезаваха 18 ученически и 4 учителски проекта, подбрани измежду стотици, след предварителен задочен кръг в 9 различни категории.

В направлението „История на математиката/икономиката“ първо място завоюва Любомира Димитрова от IX клас на СУ „Николай Катранов“- Свищов. Научен ръководител на спечелилия проект е преподавателката по информатика и информационни технологии в свищовското училище Соня Димитрова.

Отличената разработка на тема „Равновесието в живота на Джон Наш“ беше удостоена и с голямата награда в конкурса участие във Финалния кръг в Москва.. Финалният кръг на XI Международен конкурс MITE 2017 се проведе в периода 29 април – 3 май 2017 г. в Москва в Академията за социално управление към Министерство на образованието на Московска област.

Участие със свои разработки взеха ученици и учители от Русия, България и Казахстан. Жури под съпредседателството на проф. дпн Татяна Сергеева (АСУ, Русия) и проф. дпн Сава Гроздев (ВУЗФ, България) и с участието на известни учени от преподаватели от редица български и руски университети и институти изслуша и оцени презентациите на участниците, докладвани в девет ученически и една учителска секции.

На вниманието на журито бе представен международен мрежов проект „Математическа мозайка“ с участие на ученици от България, Русия и Казахстан. Състезанието „Математическа вселена“ по време на втория състезателен ден по отбори, всеки от които съставен от представители на различни държави, предизвика много емоции и показа сериозните умения на участниците.

Богатата културна програма, която предложиха организаторите – посещението на държавния музей-резерват „Царицино“ и обзорната екскурзия по Москва река с кораб, предизвика голям интерес и остави незабравими спомени. В Москва с представянето на разработката ”Равновесието в живота на Джон Наш”, Любомира Димитрова завоюва сребърен медал, а от участието В състезанието „Математическа вселена“- бронзов медал.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.