Ученичка подреди благотворителна фотоизложба в помощ на млада жена от Елена

С благотворителна фотоизложба под надслов „Животът през погледа на един млад човек“ 16-годишната Деница Кънчева се включи в кампанията „Заедно в помощ на Меги“.

Своите фотоси ученичката от еленската гимназия подреди в къща-музей „Иларион Макариополски“. Много млади хора – нейни приятели, съученици и почитатели дойдоха да я поздравят и да подкрепят благородния й жест.

Момичето има заснети много събития и е амбицирано да се развива в областта на фотографията. Част от снимките в изложбата показват живота на самотна възрастна жена, загубила всичките си близки, дори и невръстните две внучета. Силата на духа й впечатлява Деница и с фотосите тя отправя своето послание към Миглена  Узунова за вяра и надежда по нелекия път на лечението.

Младата жена от дете страда от болест на Фридрайх, но не се предава. Тази година се дипломира със специалност „Библиотекознание“ във ВТУ, работи като технически изпълнител в информационния център в община Елена, председател е на Дружеството на инвалидите в града.

Лечението й ще се проведе в турска клиника. За четири вливания на стволови клетки са необходими 36 000 долара, средства ще трябват за рехабилитация и физиотерапия. В деня на откриването на изложбата на Деница са събрани 432 лв.

Тази вечер пред туристическия информационен център ще има базар, за който много хора предоставиха картини, предмети и продукти. Момичетата от БМЧК поставиха кутии за дарения, организират благотворителни изложби и концерти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България