Ученичка серийна крадла влиза в затвора

Пълнолетната Биляна Банева/18г./ от град Смядово, Шуменско, която се прочу със серия от кражби и присъди, влиза в затвора след последния "удар", който направи в две къщи за ден. Както "Труд" писа, на 27 март т.г. момичето успя да открадне таблет и кутия цигари от едно жилище, но на втория адрес стопанката чула шума и тийнеджърката не могла да отмъкне портфейла й с 43 лв.

Полицията я задържа още в същия ден и Биляна до днес е в ареста, заради множеството си криминални прояви. Преди дни тя е сключила споразумение с прокуратурата, а Районния съд във Велики Преслав е одобрил наказание от 10 месеца лишаване от свобода в затвор или затворническо общежитие от закрит тип при първоначален строг режим. Всички щети на обща стойност 349 лв. са възстановени, става ясно от съдебното решение, което е окончателно.

Момичето попада зад решетките за първи път тази година, след като няколко пъти беше наказвана с пробация, обществено полезен труд и условни присъди. Последно на 2 март Районният съд във Велики Преслав й налага пробация за кражба, но определя Биляна да търпи условно наказание от 8 месеца затвор с 3-годишен изпитателен срок, наложено по друго престъпление.

След последната "изява" на 27 март полицаите веднага разпознали "почерка" на Биляна и отишли в дома й. Тя си създала алиби, посрещнала ги с мокра коса и обяснилва, че се е къпала, докато някой друг е крал. Таблетът бил намерен в нея и нямало как да продължи да лъже.

Биляна е известна на полицията с множество кражби, първата сторила още като била на 14 г. Напоследък се прочу с шофиране след употреба на наркотик и катастрофа с откраднато возило, което успя да управлява 28 км. от Смядово до Шумен. Ученичка е в самостоятелна форма на обучение в 11 клас на Професионалната гимназия по строителство в Шумен, но явно завършването на образованието ще се отложи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право