Ученичка с условна присъда влезе в 2 къщи за ден

Снимка: Архив

Ученичка от град Смядово, Шуменско, с богато криминално досие и условна присъда, влезе в две къщи за ден. Биляна Б./18г./ е задържана в неделя след като успяла да открадне таблет от едното жилище, но се провалила във второто, съобщават от полицията.

Около 14 часа в неделя момичето влязло през незаключена дворна врата в имот на ул."П.Волов" в Смядово и опитала да отмъкне портфейл с 40 лв. Стопанката чула шума, развикала се, Биляна не успяла да вземе чуждата вещ и хукнала. Била с колелото си и бързо се отдалечила от мястото. Половин час по-късно в полицейското управление бил получен сигнал, че от частен дом на ул."Смеда" е откраднат таблет "Самсунг". Полицаите веднага поели към дома на Биляна. Тя си създала алиби. Излязла уж с мокра коса и обяснила, че е била в банята, докато някой е тарашил по чуждите къщи. Таблетът е намерен в нея и е задържана за срок до 24 часа в полицейското управление във Велики Преслав, съобщават от полицията. Започнати са нови две досъдебни производства.

Биляна е известна на полицията с множество кражби, шофиране след употреба на наркотик и катастрофа с откраднато возило. Има няколко присъди. Последно на 2 март районният съд във Велики Преслав й налага пробация за кражба, но определя Биляна да търпи условно наказание от 8 месеца затвор с 3-годишен изпитателен срок, наложено по друго престъпление.

Момичето е ученичка в самостоятелна форма на обучение в 11 клас на Професионалната гимназия по строителство в Шумен. В профила си във фейсбук не крие с какво се занимава. В първия ден на новата година е написала "от днес спирам с белите", но малко по-късно следва "това, което нямам съм готова да го задигна".

Коментари

Задължително поле