Един човек е загинал при тежка катастрофа край Елхово

Крум – крадецът уличен в нови 4 обира на жилища От полицейска униформа до чанти на лекарки са сред "ударите" на шуменеца

Кола се запали при задвижване

Бразилецът Маркиньос, бивш национал на България, ексклузивно пред „Труд“: ЦСКА върви нагоре

Спипаха трима столичани в момент на предлагане на дрога

Със сензорна система ще ловят изстрели на бракониери в НП “Пирин“

Арестуваха две българки в Милано заради обир на студентка

60-годишна жена се хвърли от скала

Подобрява се състоянието на момичето, блъснато от джип на столичен булевард

От МВР не потвърждават информацията за пътен инцидент на спирка в София

Няма опасност за живота на детето, блъснато от кола на НСО

Диана Ковачева: Омбудсманът е винаги на страната на гражданите

Роудстър за 1,7 млн. евро без покрив и челно стъкло McLaren Elva ускорява до 200 км/ч за по-малко от 7 секунди

МВР с масови проверки по пътищата заради катастрофите в последните дни

Пророк Йоло “Библия на българите и човечеството” влезе в сакралната книжнина

Учени обещаха да ядем постни пържоли за Коледа

Учени прогнозират, че в средата на века коледната трапеза няма да има нищо общо със сегашната, защото хората около масата ще са обсебени от здравословната храна.

Ястията ще са с минимум мазнини, напомпани с витамини, а пуйките ще са отгледани в биореактори.

Експертите смятат, че след десетилетия няма да е рентабилно животните да се отглеждат в огромни ферми, а вместо това те ще се култивират от стволови клетки.

Клонираното месо ще наподобява пуешко, пилешко, говеждо или друго, по желание на клиента.

Дикън Рос – редактор на сп. Еngineering and Тechnology, което в последния си брой се занимава с вероятните промени в коледното меню, казва, че традиционалистите имат пълно основание да се чувстват застрашени, но всъщност новите технологии ще гарантират, че ще продължим да се наслаждаваме на коледното пиршество, като щадим здравето си и околната среда.

„В бъдеще дори пуйките ще се радват на Коледата“, убеден е Рос.

Според друга хипотеза, ще бъдат създадени и „умни“ хладилници, които ще следят коя храна и в какво количество е полезна за нас.

Домашната кухня може би ще прилича на програмиране на 3D принтираща готварска печка, която ще „разпечатва“ хранително блюдо от определени продукти.

Смята се, че недостигът на земеделска земя в световен мащаб в резултат на увеличаване на населението и на сушата, предизвикана от климатичните промени, ще повлияят върху животновъдството и ще накарат хората или да станат вегетарианци, или да консумират месо, създадено в лаборатории.

/БГНЕС/

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.