Човек е ранен, след като хеликоптер е извършил твърдо кацане в Арктика

Движението през прохода Шипка се ограничава заради честванията на 3 март

Откриха древен град под Солун

Психологът Магдалена Ангелова: Гласът е начин, по който бързо можем да достигнем до подсъзнанието на другия

ТИР с медицински материали се хвърли в дере Произшествието стана на главния път Велико Търново-Русе

Екатерина Захариева ще участва в Съвет “Външни работи” в Брюксел

Десетки ранени след пожар в дискотека в Италия

Николай Нанков поставя начало на дискусия за новото райониране на страната

Йорданка Фандъкова: ЧЕЗ е стратегическо дружество, важно е да има гаранция за качествена услуга Столична община няма нищо общо със сделката, заяви столичният кмет

Две обвинения получи мъжът, който нападна сестра си и се барикадира в къща във Велинград

3000 снегорина са в готовност да чистят пътищата от снега

Бойко Борисов пред младежите в ГЕРБ: Опозицията казваше, че “асфалт не се яде” – хората сега сами искат да им строим магистрали (ВИДЕО)

БМВ откри нередности при софтуер за отработените газове

Задруга разработва критерии за качеството на храните В Сдружението на производителите членуват над 40 фирми

Олимпийските игри в ПьонгЧанг са посетени от над 1.3 милиона души

Учени обещаха да ядем постни пържоли за Коледа

Снимка: Архив

Учени прогнозират, че в средата на века коледната трапеза няма да има нищо общо със сегашната, защото хората около масата ще са обсебени от здравословната храна.

Ястията ще са с минимум мазнини, напомпани с витамини, а пуйките ще са отгледани в биореактори.

Експертите смятат, че след десетилетия няма да е рентабилно животните да се отглеждат в огромни ферми, а вместо това те ще се култивират от стволови клетки.

Клонираното месо ще наподобява пуешко, пилешко, говеждо или друго, по желание на клиента.

Дикън Рос – редактор на сп. Еngineering and Тechnology, което в последния си брой се занимава с вероятните промени в коледното меню, казва, че традиционалистите имат пълно основание да се чувстват застрашени, но всъщност новите технологии ще гарантират, че ще продължим да се наслаждаваме на коледното пиршество, като щадим здравето си и околната среда.

„В бъдеще дори пуйките ще се радват на Коледата”, убеден е Рос.

Според друга хипотеза, ще бъдат създадени и „умни“ хладилници, които ще следят коя храна и в какво количество е полезна за нас.

Домашната кухня може би ще прилича на програмиране на 3D принтираща готварска печка, която ще „разпечатва“ хранително блюдо от определени продукти.

Смята се, че недостигът на земеделска земя в световен мащаб в резултат на увеличаване на населението и на сушата, предизвикана от климатичните промени, ще повлияят върху животновъдството и ще накарат хората или да станат вегетарианци, или да консумират месо, създадено в лаборатории.

/БГНЕС/

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.