Учени обясниха страстта на мъжете към женското дупе

Въпросът дали харесват повече дамските гърди или задни части често се задава на мъжете. За мъжкото предпочитание към "благородното продължение на гръбнака" обаче има научно обяснение, пише в. "Дейли стар", позовавайки се на американско изследване.

Каквито и да са мъжките предпочитания, според науката пищните задни дамски части са сигнал, че притежателката им има достатъчно запаси от мазнини, за да забременее.

Женските задни части привличат мъжете още от древни времена, обяснява Дейвид Бъс от изследователския екип от университета на Остин, Тексас.

Причината е същата, поради която силният пол харесва дами с фигури тип "пясъчен часовник" (с пищни гърди и бедра и малка талия) - въпросните характеристики свидетелстват за плодовитост.

Редица проучвания са установили, че мъжете изпитват по-голямо привличане към жени с пропорция между талията и бедрата 7 към 10.

В хода на еволюцията мъжете са се научили да се оглеждат за жени, годни да се възпроизвеждат. Ако те са били по-закръглени, с "наперени" задни части - свидетелство за младостта им, още от пещерни времена това ги е правило "добри" кандидатки да износят потомство.

Въпреки това скорошно изследване на специалисти от лондонския Юнивърсити колидж установи, че британците не обръщат особено внимание на дамските задни части. За разлика от събратята си във Великобритания, мъжете в Аржентина заглеждат жените по-скоро отзад, отколкото се прехласват по гърдите им.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл