На 19 юни 2019 да почерпят

Шофьор помете полицейски шеф на мотор в София

Западът превръща хората в биороботи с айфони

Емил Радев ще е евродепутат от листата на ГЕРБ

Борис Джонсън печели най-много гласове на второто гласуване на депутатите консерватори

Румънец начело на фракцията на Макрон Дачиан Чолош е компромис между Париж и Хага

Солистите Виктор и Евгения: Нашият хор помага да разберете Русия Започна турнето на Кубанския казашки ансамбъл в България

Газ битката САЩ – Русия сваля цената на горивото у нас В хъб “Балкан” се чака, освен руско и азерско гориво, и американски и египетски втечнен газ

Българите никога няма да надхвърлят 7 млн. души По най-лошия сценарий за 80 г. ще се стопим до 2 млн.

Алесандра Амброзио си почива в съседна Гърция

ЕС отложи до октомври решението за започване на преговори с Албания и Северна Македония

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 19 юни 2019

Купуваме 50% по-малко нови коли от гърците Германците ни изпреварват осем пъти по автомобили

Тръмп: Бих обмислил военно нападение срещу Иран, за да не се сдобие с ядрено оръжие

Образователният министър Красимир Вълчев: Още 113 училища стават иновативни 400 от 2400 школа въвеждат подобрения в преподаването

Учени ще помагат за ключови проекти във Варна

Учени ще помагат на община Варна за разработка на ключови за града проекти. Това стана ясно, след като кметът на града Иван Портних и председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски подписаха меморандум за сътрудничество между общината и академията. „Много са примерите за добрата ни съвместна дейност – по проектирането на охранителните канали в Аспарухово и на Рибарското селище, което предстои да бъде изградено в района.

Споразумението ще допринесе и за развитието на Варна като Град на знанието“, обяви кметът. „Тук са разположени четири изключително важни звена на БАН – Центърът по хидро и аеродинамика, Институтът по метеорология и хидрология, Институтът по рибни ресурси, Институтът по океанология. Искаме да покажем на цяла България, че БАН гледа на регионите със специално внимание.

Сигурен съм, че сътрудничеството с Варна ще бъде от голяма полза и за нас, защото науката и изследванията са двустранен процес – това, което идва от практиката мотивира нови изследвания“, отбеляза акад. Ревалски.

След церемонията той връчи грамоти на ученици от НХГНИ „Константин Преславски“, спечелили първа награда в сесията на Ученическия институт на БАН с проекта си „Женската ченгенска носия като културен знак“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.