Училищата в община Свищов са в готовност за началото на новата учебна година

Училищата от община Свищов са в готовност за започване на учебна дейност в тях. Това стана ясно на работна среща, в която участваха директорите на образователните институции, ресорният заместник-кмет д-р Анелия Димитрова и началникът на отдел „Образование и младежки политики“ Румяна Кузева.

Отчетено бе, че сградите на учебните заведения са приведени в съответствия с нормативните изисквания относно материално-техническата база, като се осигурява за учениците безопасна и съвременна образователна среда. Изцяло са ремонтирани физкултурните салони в СУ „Цветан Радославов“ , по Програмата за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските училища за периода 2024 - 2027 година. Текущи ремонти, обновяване и освежаване на помещенията са извършени и в останалите училища.

Поради продължаващите ремонтни дейности по проект „Модернизация на образователната среда в сградата на СУ „Димитър Благоев“ – град Свищов“, учениците от това училище ще провеждат учебни занятия, както следва: подготвителната група и начален етап /от първи до четвърти клас/ - в сградата на ОУ „Филип Сакелариевич“, учениците от пети до десети клас - в сградата на Учебна база „Проф. Бъров“ при СА „Д. А. Ценов“ /Колежа/ и учениците от единадесети и дванадесети клас в сградата за професионално обучение на СПГ „Алеко Константинов“ /бившия Химически техникум/. Във всички помещения са осигурени необходимите условия за провеждане на качествен и пълноценен учебен процес.

Училищните ръководства са в очакване за подписване на административни договори с МОН за изграждането на STEM центрове в тях.

Всички учебни заведения са кадрово обезпечени и гарантират транспортната осигуреност на всички пътуващи ученици.

Първият учебен ден ще започне в 9:00 часа на 16 септември, като по традиция тържествата ще бъдат уважени от представители на общинското ръководство, което ще зарадва всички първокласници със специално подготвена за повода книжка с послание от кмета на общината д-р Генчо Генчев.

 
Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони