Турция удължи извънредното положение в страната с още 3 месеца

Ограничено е движението за всички превозни средства през Троянския проход

Тир се обърна на пътя Монтана-Видин

С лихвоточки да се плащат данъци Жилищно-спестовните влогове ще може да се наследяват

Двоен самоубийствен атентат в Нигерия взе най-малко 12 жертви

Президентът награди разузнавачи посмъртно Депутатът Таско Ерменков с отличие от министъра на отбраната

Пълна каша с Истанбулската конвенция Няма нужда от нов превод, документът се ратифицира на езика, на който е договорен

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 18 януари 2018

Искрен Веселинов: Ние от ВМРО сме категорични, че няма да подкрепим Истанбулската Конвенция, независимо колко превода и бъдат направени

Болниците искат парите си от НЗОК по съдебен път Въпреки решението на съда, здравната каса отказва да плати надлимитната дейност

Училища и градини с по-ниски сметки за парно Потребили сме по-малко топлоенергия през декември

Без субсидии за хора с увреждания, ако имат фирма Отпускат до 20 хиляди лева на кандидат за започване на собствен бизнес

Населението на Велико Търново се увеличава За кратко време жителите на старата столица са се увеличили с 1000 души

Прокуратурата образува досъдебно производство по случая с дъщерите в Свищов Анкета е показала, че са лица в риск, а нямат личен лекар

Слаба охрана улеснила атентата на летището в Сарафово Никой не е забелязал терориста, поставил бомбата в автобуса с израелски туристи

Училищата и детските градини в Търново са готови за новата учебна година

Училищата и детските градини във Велико Търново са готови за посрещането на новата учебна година. Материално-техническите бази са в оптимално състояние и предоставят необходимите условия за образователен процес. Извършени са текущи ремонти в класните стаи, санитарните възли, учебните кабинети и коридорите.

Всички образователни институции са обезпечени с основен и с алтернативен източник за отопление през есенно-зимния период. Осигурени са пропускателните режими.

Налична е необходимата литература – познавателни книжки, учебници и учебни помагала. Няма незаети педагогически позиции, нито неправоспособни специалисти.

Детска градина „Слънце” е с изцяло обновена пристройка. Ново кухненско помещение и реконструирани санитарни възли очакват малчуганите в ЦДГ „Здравец”. ЦДГ „Ивайло” във Велико Търново, забавачката с. Шемшево и общинският Център за личностно развитие и подкрепаще имат основно ремонтирани покриви през новата учебна година. Същото важи и за сградата на ОУ „Димитър Благоев”.На финал е пълното обновяване на детските площадки в ЦДГ „Соня” и детска ясла „Мечо пух”.

Предстои прилагане на пълен комплект от мерки за енергийна ефективност в пет великотърновски училища, по проекти от интегрирания план за градско развитие на старопрестолния град. По време на първия етап ще бъдат обновени сградите на Природо-математическа гимназия „Васил Друмев“ и ОУ „Св. Патриарх Евтимий“.

Сроковете, свързани с процедурите, не позволяват отлагане на реконструкциите за последващи ваканционни периоди. След проведена работна среща и по изискване на кмета Даниел Панов е създадена необходимата организация на провеждане на качествен учебен процес. Докато траят ремонтните дейности в ПМГ „Васил Друмев“, учениците ще бъдат настанени в сградата на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Ангел Попов“. Временното преместване се налага с цел осигуряване на оптимални условия за провеждане на часовете, както и за гарантиране здравето и сигурността на учениците, педагогическите колективи и служители. Очакванията са ремонтните дейности да приключат в рамките на два месеца.

Вторият етап предвижда прилагане на мерки за енергийна ефективност в сградите на СУ „Емилиян Станев“ и ОУ „Петко Р. Славейков“ във Велико Търново, както и в ОУ „Неофит Рилски“ – Килифарево.

Оптимизацията на образователната мрежа в сферата на училищното и предучилищното образование бе извършена далеч преди въвеждането на системата на делегирани бюджети. Шест са малките училища, които функционират извън общинския център – в селата Водолей, Ресен, Самоводене, Балван, Леденик и Церова кория. Учебните заведения в селата Самоводене, Балван и Церова кория са средищни, като последното е от типа защитено (с под 50 ученици).

Община Велико Търново вече работи с конкретни мерки по изпълнението на националната стратегия и механизъм за обхващане и задържане на деца и ученици в предучилищна и училищна възраст. Изготвени са обстойни списъци за децата и учениците, подлежащи на прием в образователните институции през учебната 2017 и 2018 г. Утвърден е броят на записаните възпитаници в детските градини и училищата. Изготвен е сравнителен анализ на двата списъка, набелязани са необхванатите в учебния процес деца, определени са екипи от специалисти, които ще работят в района на всяко населено място с училище и детска градина.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.