Калфин: ОЛАФ трябва да работи заедно с европейския прокурор

Почина най-възрастният човек на света – 117-годишната японка Наби Таджима

Доброволци радват хора в беда Момче с церебрална парализа получи инвалидни количка и стол

Кога адвокатите четат Библията?

Скутер с повече мощ и стил С литър бензин се изминават 48 км

Над половината българи очакват напрежението между Запада и Русия да расте Бележат съществен ръст антизападните настроения

Задържаха 35-годишен мъж, изнасилил 4-годишно дете

Полицаите в Сливен събират средства за лечението на Гергана Зашева

Кампанията “Книги за смет” се провежда днес в пет града

Атентат в център за регистрация на гласоподаватели в Кабул

Словашкият посланик: Една страна не може сама да се справи с международната мафия

Смъртна присъда за изнасилване на деца въвеждат в Индия

Над 300 известни личности подписаха манифест срещу новия антисемитизъм във Франция

Джулиана с нов нос и чужд мъж на парти Вдига наздравици с Христо Сираков

Иран възобновява ядрената си програма, ако САЩ върнат санкциите

Училищата и детските градини в Търново са готови за новата учебна година

Училищата и детските градини във Велико Търново са готови за посрещането на новата учебна година. Материално-техническите бази са в оптимално състояние и предоставят необходимите условия за образователен процес. Извършени са текущи ремонти в класните стаи, санитарните възли, учебните кабинети и коридорите.

Всички образователни институции са обезпечени с основен и с алтернативен източник за отопление през есенно-зимния период. Осигурени са пропускателните режими.

Налична е необходимата литература – познавателни книжки, учебници и учебни помагала. Няма незаети педагогически позиции, нито неправоспособни специалисти.

Детска градина „Слънце” е с изцяло обновена пристройка. Ново кухненско помещение и реконструирани санитарни възли очакват малчуганите в ЦДГ „Здравец”. ЦДГ „Ивайло” във Велико Търново, забавачката с. Шемшево и общинският Център за личностно развитие и подкрепаще имат основно ремонтирани покриви през новата учебна година. Същото важи и за сградата на ОУ „Димитър Благоев”.На финал е пълното обновяване на детските площадки в ЦДГ „Соня” и детска ясла „Мечо пух”.

Предстои прилагане на пълен комплект от мерки за енергийна ефективност в пет великотърновски училища, по проекти от интегрирания план за градско развитие на старопрестолния град. По време на първия етап ще бъдат обновени сградите на Природо-математическа гимназия „Васил Друмев“ и ОУ „Св. Патриарх Евтимий“.

Сроковете, свързани с процедурите, не позволяват отлагане на реконструкциите за последващи ваканционни периоди. След проведена работна среща и по изискване на кмета Даниел Панов е създадена необходимата организация на провеждане на качествен учебен процес. Докато траят ремонтните дейности в ПМГ „Васил Друмев“, учениците ще бъдат настанени в сградата на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Ангел Попов“. Временното преместване се налага с цел осигуряване на оптимални условия за провеждане на часовете, както и за гарантиране здравето и сигурността на учениците, педагогическите колективи и служители. Очакванията са ремонтните дейности да приключат в рамките на два месеца.

Вторият етап предвижда прилагане на мерки за енергийна ефективност в сградите на СУ „Емилиян Станев“ и ОУ „Петко Р. Славейков“ във Велико Търново, както и в ОУ „Неофит Рилски“ – Килифарево.

Оптимизацията на образователната мрежа в сферата на училищното и предучилищното образование бе извършена далеч преди въвеждането на системата на делегирани бюджети. Шест са малките училища, които функционират извън общинския център – в селата Водолей, Ресен, Самоводене, Балван, Леденик и Церова кория. Учебните заведения в селата Самоводене, Балван и Церова кория са средищни, като последното е от типа защитено (с под 50 ученици).

Община Велико Търново вече работи с конкретни мерки по изпълнението на националната стратегия и механизъм за обхващане и задържане на деца и ученици в предучилищна и училищна възраст. Изготвени са обстойни списъци за децата и учениците, подлежащи на прием в образователните институции през учебната 2017 и 2018 г. Утвърден е броят на записаните възпитаници в детските градини и училищата. Изготвен е сравнителен анализ на двата списъка, набелязани са необхванатите в учебния процес деца, определени са екипи от специалисти, които ще работят в района на всяко населено място с училище и детска градина.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.