Училищата минават на Office 365 Microsoft Teams

МОН предоставя регистрации на всички ученици и учители

Училища преминават към работа с платформата Office 365 Microsoft Teams, която е единственият официален партньор на Министерството на образованието и науката. От ведомството са създали профили за всички учители и ученици в страната.

Вторият ден на изцяло онлайн образованието у нас заради извънредното положение в страната училища оптимизират процесите и ще работят с платформата, предложена от МОН, тъй като вчера имаше сериозни технически пречи с използването на други платформи. С нея трябва да се гарантира лицензирана и защитена онлайн среда. Въпреки че родители негодуват, че платформите се сменят всеки ден, от училищните ръководства обясниха, че Teams е единствената, която може да поеме целият трафик, който се генерира и ще продължи да се покачва в следващите дни.

В тази връзка класните ръководители и утре ще предоставят поетапно акаунтите на децата, които ще са служебно вързани с учителските, посочват с своите инструкции към родителите, учителите и децата от ръководството на 105. СУ в София.

„Спираме прегенерирането на акаунти в 365 от училищната платформа, ще се работи с акаунтите, създадени от МОН. Всички, предвидени от училището алтернативни начини за онлайн обучение, могат да продължат да се прилагат стига да дават достъп на всички учители и ученици до тях, съгласно МОН“, посочват още от школото. Това са фейсбук страници, сайтове на класове, както и на училищни такива и техните Youtube канали.

Допълват, че училищната платформа за синхронно дистанционно обучение ВЕДАМО, няма да бъде включена в дистанционното обучение, поради невъзможността да обхване 1300 ученици, но имаме готовност да дадем достъп до нея за извънредни ситуации и консултации.

Междувременно тръгнаха онлайн уроците по БНТ2. Един от тях бе по математика за VII клас за втори признак за еднаквност на триъгълници. Учителят Ирена Муташка от 42. ОУ в София преподаде материал, даван на националното външно оцененяване.

Седмокласниците, както и учениците от I и Х клас ще се явяват на изпити в края на учебната година.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование