Лиляна Павлова: За нас е важно да се „прочисти“ системата, дори това да донесе още щети на ГЕРБ

Алисия Викандер пак ще бъде Лара Крофт Актрисата се готви за зрелищно продължение

Иван Гешев: Политически и олигархични интереси направиха делото „Иванчева“ важно

Мистър Бийн продава любимия си Mercedes Актьорът Роуън Аткинсън се разделя с модел 500 Е от 1991 г. с мощност 326 коня

По 7 години затвор за полицаите, обвинени за смъртта на Чората

Военната прокуратура разследва инцидента със срутилата се стена на поделение, която уби човек в Хасково

ЦРУ залага на пари и изобретателност срещу Русия и Северна Корея

Сенаторка поиска процедура по отстраняването на Тръмп

Спецпрокуратурата и ГДБОП в акция срещу група за трафик на хора и пране на пари във Видинско

Как се разваля еротичен сън?

Астероид с размерите на къща мина близо до Земята

Стабилизираха повредената структура на катедралата „Нотр Дам“

Навършват се 143 години от Априлското въстание

17 души пострадаха при горски пожари в Русия

Хиляди хора от цяла Сърбия се събраха снощи в Белград на митинг в подкрепа на Вучич

Училище от Благоевград дадено за пример от премиера Борисов Кметът Камбитов участва на форум в Министерския съвет

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов взе участие в среща, по време на която бяха представени постигнатите резултати и предстоящите мерки за подкрепа на образователната инфраструктура по Оперативна програма “Региони в растеж” 2014-2020 г. Форумът, който се проведе в Гранитна зала в МС, бе воден от министър-председателя Бойко Борисов, присъстваха още министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, министърът на образованието Красимир Вълчев, министърът на спорта Красен Кралев, зам.-кметът по европейски проекти и програми на Благоевград Зорница Кралева, кметове на общини, представители на учебни заведения и синдикати.

%d0%bc%d1%81

По време на срещата, министър-председателят Бойко Борисов отчете основни резултати във връзка с подобряване на инфраструктурата в страната и подчерта важността на европейската солидарност към работата на правителството и общините.

За успешен пример, в посока изграждането на спортната инфраструктура в учебните заведения, премиерът Борисов посочи построеният плувен Басейн в VIII СУ – Благоевград. Той призова градивната дейност да продължи.

Само преди дни кметът на Благоевград д-р Камбитов направи първа копка по проект “Инвестиции в подобряване качеството на образователната среда в Благоевградска професионална гимназия”, по приоритетна ос 3. Проектът предвижда разширяване и модернизация на материалната база на гимназията, чрез изграждане на триетажна пристройка, предназначена за създаване на специализирани кабинети, работилници, лаборатории и физкултурен салон. С цел осигуряване на условия за по-добро практическо обучение на гимназистите, изцяло ще се оборудват новоизградените физкултурен салон и работилница по специалност “Автомобилна мехатроника”.

Освен това Община Благоевград има внесено проектно предложение „Обновяване и модернизация на образователната инфраструктура в Благоевград“ по приоритетна ос 1. Проектът включва общо четири обекта, а именно р Национална хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“, трето основно училище „Димитър Талев“, Пето средно училище „Георги Измирлиев“ и Детска градина № 8 „Вечерница“.
Общините в България имат разпределени 624 млн. лв. за развитие на образователната инфраструктура по ОП „Региони в растеж“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.