Училище помага на братчета с изгорял дом

Основото училище "Д-р Петър Берон" в Шумен е подело акция в подкрепа на двамата братя Людмил/13г./ и Виктор/12 г./, които останаха без дом след пожар. Както "Труд" писа, жилището пламна в неделя от печка на дърва, а двете деца, заедно с батко си на 22 г. успяха да се спасят, прескачайки от балкона си в съседите.

дарителска акция пожар Шумен

Само за два дни са събрани над 300 лв. и 4-5 торби с дрехи за децата, каза директорът на училището Павел Павлов. Има и няколко чифта маратонки. Той е много благодарен на колегите и родителите на своите възпитаници за отзивчивостта. Трима души вече са дарили и кръв, защото Людмил е в клиника по изгаряния във Варна. Детето е с втора степен изгаряния, няма опасност за живота му, но най-вероятно тепърва предстоят операции.

В понеделник майката на момчетата Лора Драганова дошла в училището, за да направи копия на изгоряли документи. Павлов, който е и част от доброволното формирование на община Шумен, веднага я насочил към кметството за уреждане на жилищния проблем. Фамилията вече е кандидатствала за настаняване в Кризисния център на общината. От училището стягат екип, който ще помогне на майката за разчистване на апартамента. Тя работи в супермаркет и от там също са й обещали съдействие. Засега опожареното жилище е необитаемо.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България