Училище по природолюбие отворят в Монтана

Курсове, в които деца ще се обучават на риболов и грижи за природата ще организира Ловно-рибарското сружение „Огоста” в Монтана, съобщи председателят на организацията Борис Цветков.

В неформалното школо малчуганите ще бъдат запознавани с уменията и тайните в улова на различните видове риба, но и ще се подготвят да познават и обичат природата и да пазят нейните красоти и обитателите й.

За да потопят децата и младежите в хармонията на околната среда, ловците и риболовците ще организират през следващата година и летен лагер край близкия до Монтана язовир „Долна вода”, стопанисван от сдружението.

На водоема вече има изградена площадка за риболов, а рибарите разселват и подхранват водните обитатели, съобщи председателят на рибарската секция Владимир Цветков. В лагера подрастващите ще се учат също да палят огън, да си приготвят храна, да се ориентират и живеят далеч от населените места, автомобилите и компютрите.

Генерална репетиция за риболовното училище ще се проведе на 1 юни тази година, когато по традиция на езерото в парка „Монтанунзиум”в Монтана се организира състезание по риболов за ученици. Членовете на ЛРС „Огоста” през последните години помагат и в охраната на водоемите в забранения за риболов сезон и в преследването на бракониерите по реки и язовири.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони