Училище по програмиране отваря врати в Пловдив

Училище по програмиране за младежи от 16 до 25 години „Code School Plovdiv” отваря врати в Пловдив този четвъртък от 18 часа в Градския дом на културата „Борис Христов”.

Проектът Code School Plovdiv е реализиран в партньорство между професионални IT разработчици и Центъра за творческо обучение с цел създаване на качествено и независимо училище за програмисти в града под тепетата.

Обучителният курс е подходящ за напълно начинаещи без особени познания в областта.

Курсовете са организирани в 16 лекции от общо 48 лекционни часа и включват Front End и Back End. Програмата на Code School Plovdiv е създадена в подкрепа на интересите на бъдещите програмисти, търсенията на работодателите в областта и нуждите на формалното образование за развитие на технологичните умения на младите хора.

„За начало сме създали поредица от обучения, организирани по модела на IT академия. Занапред ще развием проекта в цялостна визия и механизъм за действие”, обясняват инициаторите на проекта, чийто координатор е д-р Гергана Райжекова. Официалното откриване на новото училище за програмисти ще стане в присъствието на заместник-кмета на Община Пловдив по образованието Стефан Стоянов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование