На 14 октомври 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за понеделник, 14.10.2019

Три пожара горят край хълма Трапезица в Търново

Отиде си Милчо Левиев – съвременният гений в джаза Легендарният музикант, аранжор и пианист донася световна слава на България

Турция засилва офанзивата в Сирия (ИНФОГРАФИКА)

Пол Маккартни често сънува Джон Ленън

Чакаме чернокопа да дойде от Румъния Морето край Варна е пълно със сафрид

Борисов: Борбата с тероризма и радикализма на Балканите и в Европа ще бъде основна тема по процеса „Акаба“

Ивайло Иванов: Убитата в „Младост” е разстреляна от свой познат

Българка има най-ниския глас на планетата Марияна Павлова отдавна мечтаела за рекорда

Генералният консул на България в Чикаго Иван Анчев: Задържан е убиецът на четиримата жертви

Частните уроци поскъпнаха двойно Над 2800 лева излиза подготовката на седмокласник

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 14 октомври 2019

Опозицията на Орбан се цели в Будапеща

Училище се сдоби с класна стая на открито

Ó÷åíèöè òåñòâàõà ÷èíîâåòå â íîâàòà êëàñíà ñòàÿ ïîä îòêðèòî íåáå

С нова класна стая, но под открито небе се сдоби Природо-математическата гимназия „Нанчо Попович“ в Шумен. Чиновете са удобни дървени пейки, има катедра за учителя, покривът е от мрежа, а през лятото цветни чадъри ще пазят сянка. Липсва само черна дъска, но сред природата няма да се учи математика, а най-вече литература, философия и час на класния. Много удобно ще се решават и тестове, дори ще може удобно да се преписва, умуваха в четвъртък ученици от няколко класа, които тестваха чиновете на открито.
Единственият проблем на този тип атрактивни класни стаи е, че се увреждат от сняг и дъжд. И на практика в шуменската гимназия сегашната е обновена стара. Ремонтът коствал 2 000 лв. и станал възможен благодарение на средства по проекта “Дарявай, докато четеш” на “Инер уил клуб-Шумен“.

Íîâàòà êëàñíà ñòàÿ ïîä îòêðèòî íåáå â ìàòåìàòè÷åñêàòà ãèìíàçèÿ "Íàí÷î Ïîïîâè÷" â Øóìåí

Това е първа реализирана кауза по проекта, стартирал през май т.г. Кой ще получи помощ, решават четящите ученици. Всеки регистрирал се в сайта www.chetidari.bg ученик, може да спечели своите кредити, като попълни успешно тест по книга от съответната възрастова група /10 кредита печели един тест б.а./. След това може да ги насочи към публикуваните в сайта активни каузи. Сега остават пет инициативи, за които се работи, каза Здравка Йорданова от шуменския клуб. Те са свързани с обучение на кучета водачи на слепи, неонатологично отделение, деца с каридопроблеми, младежи със специални потребности и баскетболен турнир.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.