Училище се сдоби с класна стая на открито

Ó÷åíèöè òåñòâàõà ÷èíîâåòå â íîâàòà êëàñíà ñòàÿ ïîä îòêðèòî íåáå

С нова класна стая, но под открито небе се сдоби Природо-математическата гимназия "Нанчо Попович" в Шумен. Чиновете са удобни дървени пейки, има катедра за учителя, покривът е от мрежа, а през лятото цветни чадъри ще пазят сянка. Липсва само черна дъска, но сред природата няма да се учи математика, а най-вече литература, философия и час на класния. Много удобно ще се решават и тестове, дори ще може удобно да се преписва, умуваха в четвъртък ученици от няколко класа, които тестваха чиновете на открито.

Единственият проблем на този тип атрактивни класни стаи е, че се увреждат от сняг и дъжд. И на практика в шуменската гимназия сегашната е обновена стара. Ремонтът коствал 2 000 лв. и станал възможен благодарение на средства по проекта “Дарявай, докато четеш” на “Инер уил клуб-Шумен“.

Íîâàòà êëàñíà ñòàÿ ïîä îòêðèòî íåáå â ìàòåìàòè÷åñêàòà ãèìíàçèÿ "Íàí÷î Ïîïîâè÷" â Øóìåí

Това е първа реализирана кауза по проекта, стартирал през май т.г. Кой ще получи помощ, решават четящите ученици. Всеки регистрирал се в сайта www.chetidari.bg ученик, може да спечели своите кредити, като попълни успешно тест по книга от съответната възрастова група /10 кредита печели един тест б.а./. След това може да ги насочи към публикуваните в сайта активни каузи. Сега остават пет инициативи, за които се работи, каза Здравка Йорданова от шуменския клуб. Те са свързани с обучение на кучета водачи на слепи, неонатологично отделение, деца с каридопроблеми, младежи със специални потребности и баскетболен турнир.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони