Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

Учителите към Добрев: Отменете закона за образованието

Снимка: Пресцентър на БСП

„Отменете Закона за образованието, който от учители ни направи писарушки и вместо да обучаваме децата, сме затънали в бумащина“ – с тези думи посрещнаха представители на учителските синдикати в Габрово водача на листата на коалиция „БСП за България“ Кирил Добрев. „Заради липсата на адекватна реформа в образованието нашата професия става изчезващ вид и се налага над 4 хиляди пенсионирани преподаватели да се връщат и да преподават, поради недостиг на кадри“, коментираха още учителите.

Снимка: Пресцентър на БСП
Снимка: Пресцентър на БСП

Кирил Добрев подчерта, че първите стъпки, които ще направи левицата в тази посока е именно отменянето на Закона за предучилищно и училищно образование. „Не ме изненадва реакцията на учителите, защото фактите показват, че законите на ГЕРБ отразяват всичко друго, само не и интересите на хората, работещи в дадената сфера“, подчерта Добрев. Той уточни, че в платформата на „БСП за България“ са разписани конкретно ангажиментите, които поема левицата в областта на образованието.

„Имах среща и с представители на бизнеса в Дряново, където също основна тема беше не друго, а образованието и липсата на подготвени кадри, които да подпомогнат българското производство“, обясни водачът на листата на „БСП за България“ Кирил Добрев. Той подчерта, че по време на всичките си срещи с предприемачите в региона слуша едно и също – липса на подготвени и обучени специалисти, както и възможностите на дуалното образование и обучение. „Не мога да разбера за каква образователна реформа говорят от ГЕРБ, след като само до преди няколко месеца ни обясняваха, че законът им за образованието е най-добрият. Днес се явяват едва ли не, като новородени и ни обясняват как образованието ще им бъде приоритет. ГЕРБ не е новосъздадена партия, която за първи път е на политическия терен и не разбирам защо бяга от отговорността“, каза Кирил Добрев.

Срещите на водача на листата на „БСП за България“ в Габрово продължиха с хората в Дряново и Севлиево, където той беше придружаван от останалите кандидати в листата.

Избори 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.