Иззеха над 15 кг канабис от две наркооранжерии в Благоевградско

Версия №1 за изпълкома – статуквото се запазва

Започна официалното посещение на Екатерина Захариева в Хърватия

Мъж загина при катастрофа на пътя за Сапарева баня

САЩ опитват двоен натиск над Турция

Пенс заяви, че Турция ще прекрати военната си операция само когато кюрдите в Сирия се оттеглят

Борисов към Стефан Данаилов: С теб съм

Лидерите на страните от ЕС одобриха сделката за Брекзит

Бурак Йозчивит вечеря с кувейтски богаташи

Червената Мая вече лъже, без да мисли Кюстендилката твърди, че няма билбордове, наела е 10 и ще ги удвоявала другата седмица

Гаф на президента с венеца за летците (СНИМКИ) На лентата, поднесена от Румен Радев, пише 170 вместо 107 години от създаването на ВВС

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 18 октомври 2019

Председателят на ЕП призова за по-строги санкции на ЕС срещу Турция заради военната й операция в Сирия

Американски дипломати заловени край руски военен полигон Объркали два града, Москва предложи да им купи карта

Тръгнаха първите камиони с бюлетини за 5 области в страната

Учителите към Добрев: Отменете закона за образованието

„Отменете Закона за образованието, който от учители ни направи писарушки и вместо да обучаваме децата, сме затънали в бумащина“ – с тези думи посрещнаха представители на учителските синдикати в Габрово водача на листата на коалиция „БСП за България“ Кирил Добрев. „Заради липсата на адекватна реформа в образованието нашата професия става изчезващ вид и се налага над 4 хиляди пенсионирани преподаватели да се връщат и да преподават, поради недостиг на кадри“, коментираха още учителите.

Снимка: Пресцентър на БСП
Снимка: Пресцентър на БСП

Кирил Добрев подчерта, че първите стъпки, които ще направи левицата в тази посока е именно отменянето на Закона за предучилищно и училищно образование. „Не ме изненадва реакцията на учителите, защото фактите показват, че законите на ГЕРБ отразяват всичко друго, само не и интересите на хората, работещи в дадената сфера“, подчерта Добрев. Той уточни, че в платформата на „БСП за България“ са разписани конкретно ангажиментите, които поема левицата в областта на образованието.

„Имах среща и с представители на бизнеса в Дряново, където също основна тема беше не друго, а образованието и липсата на подготвени кадри, които да подпомогнат българското производство“, обясни водачът на листата на „БСП за България“ Кирил Добрев. Той подчерта, че по време на всичките си срещи с предприемачите в региона слуша едно и също – липса на подготвени и обучени специалисти, както и възможностите на дуалното образование и обучение. „Не мога да разбера за каква образователна реформа говорят от ГЕРБ, след като само до преди няколко месеца ни обясняваха, че законът им за образованието е най-добрият. Днес се явяват едва ли не, като новородени и ни обясняват как образованието ще им бъде приоритет. ГЕРБ не е новосъздадена партия, която за първи път е на политическия терен и не разбирам защо бяга от отговорността“, каза Кирил Добрев.

Срещите на водача на листата на „БСП за България“ в Габрово продължиха с хората в Дряново и Севлиево, където той беше придружаван от останалите кандидати в листата.

Избори 2019. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.